Norske jenter lures trill rundt og løper ut av leilighet i panikk 

Jentene tror de er på en vanlig boligvisning i København. Det ender med at de løper sjokkert ut av leiligheten mens alt filmes med skjult kamera.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmarks største formidler av utleieleiligheter forsøker å skremme folk fra å inngå leieavtaler med useriøse aktører og svindlere på boligmarkedet. Metoden de bruker er oppsiktsvekkende - og timet like før studiestart.

Ikke alle liker å bli lurt, men det er akkurat det de leilighetssøkende ungdommene blir. Og det hele filmes med skjult kamera.

Blant de som er på boligjakt i København er en norsk jente som er sammen med en venninne. 

Se hvorfor jentene løper vettskremte ut av leiligheten øverst i saken!

– Vi er klar over at det er på grensen å skremme folk på denne måten, men det er viktig å nå fram til folk, sier direktør i Lejebolig.dk, Michael Eggert. til TV 2. Han sier de har fått veldig mange positive reaksjoner etter den ble lagt ut for halvannen uke siden. 

Eggert sier at mange ungdommer på boligjakt faller for fristelsen til å inngå avtaler med useriøse aktører. Det ender ofte med betaling av høye depositum, og ingen leilighet.

– Vi forsøker å verifisere annonsene, og har avslørt i hvert fall 150 svindelforsøk. Vi har laget denne videoen for å få folk til å forstå aat folk må bruke sunn fornuft når de skal finne bolig, sier han. 

Det er spesielt ungdom og de som skal finne seg bolig for første gang som er utsatte for svindel. 

– Man må kreve en skikkelig leiekontrakt og bruke de riktige bankene for å opprette depositumkonto, sier han. 

Videoen er spilt inn for et par måneder siden. De norske jentene, og resten av boligsøkerne som ble lurt tok det hele med godt humør.

– De var litt sjokkerte, men alle var positive til å være med på videoklippet når de forsto at det var for en kampanje med et godt formål, sier Eggert.