DREPT: Den 13 måneder gamle hunden Tønes ble skutt og drept her på Hellestø i Rogaland søndag. Foto: T. Brandeggen/TV 2/Privat
DREPT: Den 13 måneder gamle hunden Tønes ble skutt og drept her på Hellestø i Rogaland søndag. Foto: T. Brandeggen/TV 2/Privat

Vitne avhørt i hundedrapssaken

STAVANGER (TV 2): Politiet ber de som har opplysninger i saken om å melde seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskningen i hundedrapssaken er i gang ved Stavanger politikammer.

Et vitne som meldte seg er nå avhørt.

– Vedkommende har i sin forklaring sagt at hun ikke så selve hendelsen, men var i det aktuelle området samme dag, sier politiadvokat Emilie Natteland ved Rogaland politidistrikt til TV 2.

Politiet ber andre som har opplysninger som kan ha betydning for saken om å melde seg.

– Både hundeeieren og bonden kommer til å bli innkalt til avhør, sier Natteland.

Anmeldt hverandre

Begge parter har anmeldt hverandre for blant annet skadeverk. Bonden fant en død sau i området mandag, dagen etter at hunden ble skutt.

Han har i anmeldelsen begjært krav om erstatning for den døde sauen på 3000 kroner fra hundeeier Ole Stangeland (25).

Stangeland var på tur med hunden da bonden kom kjørende med en firehjuling og uten varsel skjøt to skudd med hagle mot hunden som døde.

Stangeland sier hunden, som ikke var i bånd, aldri jaget noen sau, mens bonden sier han med selvsyn så at den jaget sauene.

– Foreløpig er det ord mot ord, sier Natteland.

1000 på minnemarkering

Strafferammen for brudd på båndtvang er bøter eller inntil seks måneders fengsel.

For bonden vil politiet måtte ta stilling til flere paragrafer. Blant annet om det er utført skadeverk, eventuelt brudd på dyrevelferdsloven, uforsvarlig omgang med våpen samt brudd på våpenlisens.

Saken har skapt et voldsomt engasjement over hele Norge og torsdag kveld var nærmere 1000 mennesker samlet til en minnemarkering på Hellestøstranden, like ved der hunden Tønes ble skutt.