VIDERE: Ronny Deila og Celtic. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
VIDERE: Ronny Deila og Celtic. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Legia kastes ut av Mesterligaen: – Kommer selvsagt til å anke

Celtic tilbake i turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legia Warszawa er i praksis kastet ut av Mesterligaen.

Grunnen er at klubben brukte spilleren Bartosz Bereszynski, som kom inn i det 86.minutt i Legias 2-0-seier over Celtic. Dermed har det ingenting å si at klubben egentlig vant 6-1 over de to kvalikkampene.

– Vi er helt sjokkert og kommer selvfølgelig til å anke. Der har vi en veldig god sak, sier Berg til TV 2.

– Trist
Spilleren hadde en tre kampers karantene etter et tidligere rødt kort i Europaligaen og var ikke spilleberettiget i oppgjøret mot Celtic.

VIDERE: Ronny Deila kan likevel juble for avansement .
Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix
VIDERE: Ronny Deila kan likevel juble for avansement . Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix

Bereszynski hadde stått over tre kamper, man var ikke registrert i Legias møte med St. Patric's i andre runde. Derfor blir det regnet som ugyldig. Resultatet mellom Celtic og Legia blir satt til 3-0, bekrefter Uefa. Med 4-4 sammenlagt avanserer Celtic på bortemålsregelen.

– Dette strider mot alt UEFA står for av fair play og verdier. Vi har handlet i god tro om at karantenen var over. At en liten teknisk feil fra vår administrasjon skal ødelegge våre sjanser til å spille i Champions League, er mildt sagt sjokkerende, tordner Berg.

– De verdiene som vises her kan ikke europeisk fotball være kjent ved.

Legia må i stedet nøye seg med playoff til europaligaen.

 – Det er trist at det blir sånn. En innbytter de trodde hadde sonet ferdig karantene sin fikk spille fire minutter. Det hadde null innvirkning på resultatet, og var garantert ikke en bevisst handling. Konsekvensene av tabben er enorme, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Jeg kan ikke fatte og begripe av Celtic kan klare å spille en playoff-match nå, vel vitende om hva som har skjedd og hvordan forrige runde utartet seg, Sier Berg.

Celtic kommer ikke bare inn i Mesterligaen igjen, laget ble også seedet i playoff-trekningen og trakk et av de letteste lagene i Maribor.

– Man sitter med en bismak når man går videre på grunn av en menneskelig svikt som ikke hadde påvirkning på resultatet, sier Myhre.

Berg mener Legia er forskjellsbehandlet av Uefa fra tidligere praksis i lignende saker.

– Det var en situasjon i 2010 hvor ungarske Debrecen brukte en spiller som ikke var registrert. Da handlet de i god tro og fikk bare en bot.

– Hvorfor tror du man har handlet annerledes i denne situasjonen?

– Jeg aner ikke. Det er helt uforståelig.