Væpnet politi holdt vakt ved barnehage og skole:

Mann pågrepet etter skudd i Klæbu

KLÆBU / OSLO (TV 2): Mannen som skjøt mot en bil i Tanemkrysset i Klæbu i Sør-Trøndelag er fredag ettermiddag fredag pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er politiet i Sør-Trøndelag som melder dette fredag kveld.

– Gjerningsmannen ble pågrepet uten stor dramatikk, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Kimo forteller at mannen ble pågrepet i egen bolig, etter at politiet hadde fått informasjon om at han hadde kommet hjem.

Gjerningsmannen har foreløpig ikke avgitt forklaring.

Flere bevæpnede politipatruljer holdt vakt ved en barnehage på Hallset og Sørborgen skole i Klæbu etter at det ble skutt mot en bil i Tanemkrysset i 08.45-tiden fredag morgen.

Politiet var i flere timer i kontakt med ham via bekjente, uten at han på oppfordring meldte seg.

Politi var fredag formiddag på en adresse i Klæbu som gjerningsmannen trolig har tilknytning til. FOTO: Sophie Bergersen/TV 2
Politi var fredag formiddag på en adresse i Klæbu som gjerningsmannen trolig har tilknytning til. FOTO: Sophie Bergersen/TV 2
JAKTER GJERNINGSMANN: Innsatsleder Geir Hilmarsen i politiet ved Sørborgen skole i Klæbu. (FOTO: Sophie Bergersen/TV 2)
JAKTER GJERNINGSMANN: Innsatsleder Geir Hilmarsen i politiet ved Sørborgen skole i Klæbu. (FOTO: Sophie Bergersen/TV 2)

– Vi har flere bevæpnede enheter i området. Vi har prioritert å dekke opp SFO og barnehage på stedet, sa operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 fredag morgen.

Rundt tolv timer etter hendelsen, klokken 21.20, melder politiet at mannen er pågrepet i Klæbu.

Konflikt om barnefordeling

Politiet fikk melding om at det var skutt mot en bil, og personen som satt i bilen så mannen som skjøt.

– Vi kjenner identiteten til gjerningsmannen og vi har nå vakthold ved barnehagen og SFO siden vi tror han kan dukke opp der, informerte politiet etter hendelsen.

Etter det TV 2 erfarer var det en kvinne som satt i bilen. Hun er ikke fysisk skadet.

– Foreldre som har barn i barnehagen der bevæpnet politi har holdt vakt i dag, var naturligvis veldig bekymret. Dette er en utrivelig situasjon, sier rådmann Olaf Løberg i Klæbu kommune til TV 2.

Politiet opplyser at skytingen trolig dreier seg om konflikt om et barn og at situasjonen dreier seg om barnefordeling. 

Ifølge Adressa sendte politiet mannskaper til en bolig hvor konflikten skal ha startet, i tillegg stod politiet flere steder i og rundt Klæbu.

– Kommunen har etablert kriseteam som tar hånd om de fornærmede i saken. Politiet har varslet at de vil ha stor beredskap inn mot helgen, så lenge det er nødvendig, fortalte rådmannen.

Barna ble i barnehagen

Han forteller videre at ingen foreldre valgte å hente barn fra barnehage og skole.

– Barna tror det hele er en øvelse, og at det er derfor politiet står utenfor gjerde, forklarer rådmann Løberg til TV 2.

Politiet opplyser til TV 2 at det foreløpig er uklart hvor mange skudd som ble avfyrt og hvilken type våpen som er brukt.

Det var én person i bilen som det ble skutt mot. Denne personen kjente igjen gjerningsmannen og har en form for relasjon til ham, får TV 2 opplyst av politiet.