NEDTUR: Brann har ikke hatt mye å juble for denne sesongen. Det kan koste dyrt.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NEDTUR: Brann har ikke hatt mye å juble for denne sesongen. Det kan koste dyrt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Brann-nedrykk kan koste 30 millioner kroner

Taper store pengebeløp dersom ikke klubben kommer seg ut av nedrykkstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brann-Aalesund på TV 2 og Sumo fra kl. 19.00

Med 12 tap på 18 kamper er det vanskelig å beskrive Branns Tippeliga-sesong som noe annet enn en eneste stor katastrofe.

–Taper 30 millioner
De bengalske lysene som pleide å lyse opp Stadion er byttet ut med store røde varsellamper som blinker sterkere og sterkere for hver fotballkamp Brann spiller.

Et nedrykk begynner å virke uunngåelig. 

Fredag skriver Bergens Tidende at et nedrykk til førstedivisjon kommer til å koste Brann omtrent 30 millioner kroner.

Klubben vil rammes av økonomiske tap på tre sentrale områder som er tilskuerinntekter, sponsorinntekter og medieinntekter.

Avisen har regnet seg frem til at klubben vil tape 12 millioner bare i sponsorinntekter.

– Sponsorene vil måtte se på hvor mye markedsverdien vår reelt faller. De er opptatt av sin egen eksponering, og hvor mange som faktisk er på tribunene. Når et gjelder medieeksponeringen tror jeg ikke dekningen fra TV 2 kommer til å bli vesentlig mindre. Nå blir vi stort sett vist på TV 2 Zebra, og i 1.divisjon vil vi i stor grad være på nasjonalt fjernyn, sier Branns styreleder Rolf Barmen til BT.

Forbered på nedrykk
Nedrykksfrykten ligger som et teppe over hele Bergen, og i klubbledelsen innrømmer de at de har begynt å forberede seg på det verste.

– Vi jobber med alle tenkelige scenarioer og jeg er komfortabel med arbeidet som legges ned. For oss er det viktig å komponere en kostnadsside ut fra forventede inntekter og jeg er helt sikker på at vi skal finne en modell som på sikt er bærekraftig. Uavhengig av divisjon, sier Barmen.

Fredag har likevel Brann muligheten til ta det første steget for å komme seg ut av nedrykkstriden. Med Aalesund på motsatt banehalvdel har bergenserne muligheten til å tette luken opp mot lagene som ligger over streken.

Om Brann skulle tape vil veien opp til trygg plass virke lengre enn noen gang.

Kampen ser du på TV 2 Zebra fra kl. 19.00