Medlemmer av den militære delen av Hamas under begravelsen av et medlem av Hamas tidligere i sommer.  AFP PHOTO / SAID KHATIB
Medlemmer av den militære delen av Hamas under begravelsen av et medlem av Hamas tidligere i sommer.  AFP PHOTO / SAID KHATIB

Hamas har drept palestinere mistenkt for spionasje

Hamas sier de har drept flere palestinere de mistenkte var israelske spioner. Gruppen advarer mot å forlenge våpenhvilen som går ut fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Spionene ble henrettet etter at de ble tatt på fersk gjerning da de informerte om hvor motstandsmenn var eller forstyrret arbeidet deres, eller uskadeliggjorde bakholdsangrep forberedt mot fienden, sier et ikke navngitt medlem av Hamas' sikkerhetsstyrker til en nettside som støtter gruppa. Det er ikke kjent hvor mange mennesker islamistgruppen har likvidert.

Hamas klare til å fortsette krigen

Den tre dager lange våpenhvilen på Gazastripen varer fram til fredag morgen. Hamas advarer mot å forlenge avtalen, med mindre den oppfyller flere av palestinernes krav. Et av de viktigste kravene er at blokaden av Gazastripen må oppheves.

I en tale sendt på TV-kanalen Al Jazeera, sier en talsmann at gruppas krigere er klare til å fortsette kamphandlingene.

Den 30 dager lange krigen på Gazastripen har så langt kostet Israel 1,44 milliarder dollar – i overkant av 9 milliarder norske kroner. 1.874 palestinere, de fleste av dem sivile, har blitt drept i krigen. Israel opplyser at de har mistet 64 av sine soldater og tre sivile. (©NTB)