MEKTIG PROVOSERT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ga klar beskjed til Karabükspor-spillerne om hva han syntes om deres feiring foran Rosenborg-supporterne. Etter kampslutt måtte RBK-treneren roes ned av både med- og motspillere. Foto: SCANPIX
MEKTIG PROVOSERT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ga klar beskjed til Karabükspor-spillerne om hva han syntes om deres feiring foran Rosenborg-supporterne. Etter kampslutt måtte RBK-treneren roes ned av både med- og motspillere. Foto: SCANPIX

Skjelt ut av illsinte trøndere – nå legger tyrkerne seg langflate

– De oppførte seg direkte forferdelig, sier en sjokkert Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRONDHEIM (TV 2): Ute av cupen i Norge, så godt som ute av gullkampen i serien og i dag røk Rosenborgs Europaliga-drøm. Ikke rart det kokte for enkelte RBK-spillere etter at de ble slått ut på bortemålsregelen torsdag.

Men faktisk var det dommeren og motstanderlaget som frusterte mest. Etter kampen kokte det over for flere. Tore Reginiussen ble utvist og trener Kåre Ingebrigtsen måtte fysisk holdes igjen da han gikk mot bortelagets spillere.

– Jeg synes ikke de skal gå rundt og klappe til hjemmepublikum på en hånlig måte. Det er uforskammet. Jeg synes spillerne deres oppførte seg direkte forferdelig, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

Spesielt utover i andre omgang lot RBK-spillerne seg frustrere. En rekke ganger lå Karabükspor-spillerne nede med skader og drøyde tiden. Fem minutter ble lagt til.

– Jeg var ikke kjempefornøyd med dømminga, for å si det sånn. På det røde kortet gjorde jeg ikke annet enn å gi beskjed om hva jeg syntes om dømmingen. Jeg synes det ikke kvalifiserte til gult kort engang, sier Tore Reginiussen.

Fikk beskjed om å holde kjeft

Han hadde fått god tid til å roe seg ned etter kampen da han møtte pressen først en time etter kampslutt. I garderoben hadde Kåre Ingebrigtsen gitt beskjed om å ikke uttale seg for hardt om dommeren.

– Hvis vi sier det vi mener kan det fort hagle med utestengelser, sier Stefan Strandberg.

Morten Gamst Pedersen mener Rosenborg visste hva som var i vente.

– VI visste alt på forhånd. De kom til å ligge nede og bruke lang tid, sier Gamsten som ble vraket til kampen.

– Hvordan var det å ryke mot din gamle klubb?

– Det er det jævligste. Var det et lag jeg ville slå, så var det disse, sier han.

La seg langflate

Mens Rosenborg-spillerne var langt nede i kveld, var stemningen naturligvis langt bedre i den tyrkiske leiren. Men samtidig som de jublet for seieren, tok de selvkritikk for oppførselen sin etter kampslutt.

– Det var ikke med vilje at vi provoserte Rosenborg. Vi er ikke den type karer. Vi ønsket bare å roe ned situasjonen raskest mulig og beklager om vi gjorde noe galt, sier Karabükspor-trener Hakki Tolunay Kafkas.

Han mener ekstrem vinnervilje gjorde at jubelscenene ble ekstra store etter kampslutt.

– Vi ar aldri vært med i Europaligaen før. Dette var en stor seier for oss og derfor var gleden ekstra stor, sier han.

Kafkas benyttet samtidig anledningen til å skryte av Rosenborg.

– I dag slo vi ut et lag som egentlig er bedre enn oss. Vi visste at de kom til å presse oss, og derfor la vi opp taktikken som vi gjorde, sier han.

Tung høst

For Rosenborg blir det nå en tung høst. Laget er ute av samtlige gullkamper og har i bunn og grunn ikke veldig mye å spille for utover høsten.

– Vi får håpe at fotballen vi spiller utover høsten er såpass bra at publikum vil komme å se oss, sier Tore Reginiussen.

Selv om frustrasjonen var stor mot dommeren og motstanderlaget, mener trener Kåre Ingebrigtsen det blir feil å legge all skyld på dem.

– Nei, vi ble ikke frarøvet noe avansement. Vi må skape sjansene og score målene selv. Vi fikk kampen i det sporet vi ville, men utover i kampen er vi ikke gode nok der det gjelder, sier han.