Bortemål stoppet RBK i Europaligaen

Karabükspor fikk bortemålet de trengte i møtet med Rosenborg torsdag. Med 1-1 røk trønderne ut av europaligakvalifiseringens 3. runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg fikk en meget solid start på kampen mot tyrkiske Karabükspor på Lerkendal torsdag. Bare åtte minutter tok det før Pål André Helland sendte vertene i føringen. 24-åringen var tilbake fra skade før kampen og kan vise seg å bli viktig for RBK i ukene som kommer.

Matchvinner skulle den tidligere KIL/Hemne-spilleren derimot ikke bli. For allerede før pause hadde Hakan Özmert sikret balanse i regnskapet med sin 1-1-scoring.

I annen omgang ble det et jag for Rosenborg etter 2-1-scoringen. Til tross for at Kåre Ingebrigtsen dyttet inn blant andre Morten Gamst Pedersen i annen omgang ble det ingen scoring. Med 1-1 fikk Karabükspor bortemålet sitt, som gir dem avansement.

Frustrasjonen var tydelig blant Rosenborg-spillerne etter kampen. Både Stefan Strandberg og Tore Reginiussen var bort til dommeren for å slå av en prat. Reginiussen fikk det røde kortet av dommeren etter å ha snakket på seg gult kort nummer to.

Tidligere torsdag røk også Molde ut av Europaligaen. Det betyr at ingen norske lag er med når spillet i Europa virkelig tar seg til de neste månedene. (©NTB)