Tidligere Tippeliga-spiss med utrolig bom

Esbjerg røk ut av Europaliga-kvaliken etter dramatisk kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Esbjerg-Ruch Chorzow 2-2 (2-2 sammenlagt)

Du husker kanskje Martin Pusic. Den tidligere Vålerenga-, Fredrikstad- og Brann-spissen som prøvde å jukse seg til scoring med «Guds hånd» i drømmedebuten i Tippeligaen.

Østerrikeren forlot Tippeligaen i 2014 til fordel for spill i danske Esbjerg. Der markerte han seg både positivt og negativt i torsdagens Europaliga-kvalik.

På stillingen 1-1 i kampen mot Ruch Chorzow fikk østerrikeren en gigantisk mulighet til å sende Esbjerg opp i ledelsen. Pusic fikk ballen på sølvfat, men fra drøyt fem meter klarte spissen å rote ballen utenfor målet.

Se kjempesjansen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Viasat)

Fortvilelse ble imidlertid snudd til ellevill glede drøyt fem minutter før full tid. Pusic var råsterk og uredd inne i feltet da han stanget et innlegg i nettet til ledelse for Esbjerg. Han dro av seg trøyen og jublet sammen med lagkompisene.

Ti minutter senere gikk derimot det galt.

For utrolig nok klarte Ruch Chorzow å slå tilbake fem minutter på overtid. Markeringssvikt i Esbjerg-forsvaret sørget for at Lukasz Surma fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter en corner. Med et hodestøt satte Surma inn 2-2 og avansement til gjestene på bortemålsregelen.