OPPLEVDE SKREDET PÅ NÆRT HOLD:  Hilde Sollid og familien var siste bilen ut av ferjen, og kunne dermed rygge bakover da de så jordmassene komme nedover fjellsiden. Foto: William Fagerborg/privat
OPPLEVDE SKREDET PÅ NÆRT HOLD:  Hilde Sollid og familien var siste bilen ut av ferjen, og kunne dermed rygge bakover da de så jordmassene komme nedover fjellsiden. Foto: William Fagerborg/privat

Rasdrama i Troms: Hilde og familien måtte rygge unna rasmassene

Rundt svingen så familien på tur jordskredet fosse nedover fjellsiden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Man blir jo skremt når man ser slike naturkrefter, sier Hilde Sollid på telefon til TV 2. 

Hun og familien var på vei til fotballturnering i Alta. Ektemannen kjørte, og i baksetet satt parets to sønner på åtte og ti år. 

De hadde akkurat kjørt av ferjen på Svensby da trafikken stanset opp foran dem. 

– Vi var siste bil ut av ferjen. På et tidspunkt stoppet trafikken opp, og vi så jordmasser renne nedover fjellsiden, forteller Sollid. 

De fikk med seg at hengeren på en trailer foran dem bli truffet av raset.

– Vi så hengeren på en trailer bli flyttet på. Det var ikke stor fart på massene, men det var mye jord og et bredt område, forteller hun.

– Vi hadde jo ingen biler bak oss, så det var bare å rygge unna, sier hun. 

Området er kjent for å være rasutsatt, og flere steder er det bygget tunneler for å sikre ferdsel. Familien kom seg inn en tunnel, hvor de fikk summet seg. Da de fant ut at raset var så stort, var det å tenke alternative ruter til Alta. 

– Minstemann i baksetet har regnet ut hvor lang tid vi kommer til å bruke. Vi startet fra Tromsø klokken 15, og vi skal etter planen være framme klokken 00.30 i natt, forteller Hilde Sollid.

Flere store ras er gått ved Kjosen i Lyngen i Troms sent torsdag ettermiddag. Ingen personer, eller hus, skal være tatt av rasene, melder politiet.

Ifølge redningmannskap på stedet er det så langt ikke kommet inn meldinger om skadde personer.