Forren bommet på straffe og sendte Molde ut med selvmål

Fem minutter før full tid kunne Vegard Forren bli matchvinner. Han bommet, og var sist på ballen da Zorja scoret vinnermålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Zorja Lugansk 1-2 (2-3 sammenlagt) 

BERGEN/MOLDE (TV 2): Vegard Forren kunne blitt den store helten da Molde møtte ukrainske Zorja Lugansk i kvalifiseringen til Europaligaen, men på mindre enn to minutter gikk alt ad undas for midstopperen.

På stillingen 1-1 i kampen og 2-2 sammenlagt fikk Forren muligheten fra straffesparket etter at Mattias Moström ble felt.

Gjestenes keeper reddet den noe slappe avslutningen fra straffesparket, men da alle trodde det gikk mot ekstraomganger ble Southampton-floppen isteden Moldes synder.

– Føler meg som en syndebukk

Vegard Forren var sist på ballen da Zorja Lugansk i underkant av to minutter senere sendte ballen i eget mål, og dermed Molde ut av årets europacupfotball.

– Det er tøft. Man er med på my artig i fotball, men det er noen tøffe dager i fotball også, sier Vegard Forren til TV 2 etter kampen.

– Straffe skal være mål. Det er rett og slett for dårlig. Det blir litt for safe, og da gir jeg fort keeper en mulighet. I tillegg er jeg sist på ballen på deres scoring. Jeg føler meg som en syndebukk i dag, det er det ikke noe tvil om.

Molde-trener Tor Ole Skullerud vil ikke være med at Forren skal bære mer av skylden enn andre.

– Den skal vi fort ta av ham. Han skal ikke føle noe på dette mer enn oss andre. Vi vinner sammen, og vi taper sammen, sier Skullerud til TV 2.

På overtid av overtiden bommet også Mohamed Elyounoussi på straffespark, uten at det ville hatt mye å bety for utfallet. Molde ville røket ut på bortemål selv om Elyounoussi hadde scoret - det ville ikke vært tid igjen på klokken til flere scoringer.

Marerittstart

Marcus Pedersen, som var i Molde for å se på forholdene foran en mulig overgang, fikk se hans mulige nye arbeidsgiver få en marerittstart på oppgjøret.

Før to minutter var spilt ga Zorja-back Mikita Kamenjuka ga gjestene ledelsen etter en strålende overgang. Aleksander Karavajev ga Kamenjuka ballen til en fremadstormende høyreback som dundret ballen i lengste hjørnet.

Molde slet med Zorjas kontringsstyrke i den første omgangen, og flere ganger var gjestene fra Ukraina nær på å doble ledelsen.

Utlignet på tampen av første omgang

Når Molde i tillegg fikk en ball som var i noten annullert for offside, var det stort sett bare en god Ørjan Nyland som hindret at Zorja scoret sitt andre. 

Mot slutten av omgangen kom imidlertid Molde bedre med, først med et langskudd fra Vegard Forren - før Fredrik Gulbrandsen utlignet på tampen av den første omgangen, takket være en dårlig inngripen av Sjevtsjenko i de ukrainske gjestenes bur.

I andre omgang var det Molde som var det førende laget.

Misbrukte sjanse på sjanse

Det var nærmest en sjansebonanza uten like for hjemmelaget, og det var utrolig at de ikke hadde tatt ledelsen. 

Verken Chima Chukwu, Fredrik Gulbrandsen, Tommy Høiland eller Mattias Moström klarte å overliste Sjevtsjenko som virkelig hadde fått orden på fotarbeidet.

Da Molde fikk straffespark med fem minutter igjen trodde nok de fleste at Molde hadde vunnet kampen, men takket være Forrens marerittminutter ville det seg ikke slik.

– Vi spiller en dårlig førsteomgang, og gir bort mye overganger som vi var enige om at vi ikke skulle gjøre, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 etter kampen.

– I andre omgang er det bare en fantastisk keeper som gjør at vi ikke scorer. Det er en veldig skuffelse, dette er en kamp vi vanligvis vinner.