Storbyhoteller knuser gamle rekorder

BODØ (TV 2): Senga er knapt nok blitt kald før den må gjøres klar til neste hotellgjest. Sjekk hotellprisen i din by!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste storbyhotellene har hatt en sterk vekst i antall overnattinger i juli i år, Enkelte hoteller har knust gamle overnattingsrekorder. Unntaket er overnattingsstedene i Oslo som har hatt en nedgang.

– Godværet er årsaken

Men et belegg på nesten 85 prosent har det vært en travel juli og ny rekord for de ansatte ved Thon hotell Nordlys i Bodø.

– Juli måned har vært over all forventning. Vi har økt belegget med ca. 18 prosent og det har vært stinn brakke og rock and roll, sier Kine Willumsen, hotelldirektør ved Thon Nordlys i Bodø.

Hotell statistikken for juli viser at byene Ålesund, Kristiansand og Bodø topper med et belegg på over 80 prosent, For storbyhotellene generelt har det vært en sterk juli-vekst i antall overnattinger viser tall fra Benchmaring Alliance.

– I hovedsak er det godværet som er årsaken. Da får vi turister som ikke har bestilt på forhold og som bare dropper inn. –Vi hadde sett for oss en rolig sommer, men det kunne vi altså bare glemme, sier Willumsen.

Kilde:  Benchmarking Alliance, bearbeidet av Peter Wiederstrøm, Horwath Consulting
Kilde:  Benchmarking Alliance, bearbeidet av Peter Wiederstrøm, Horwath Consulting

Nedgang i hovedstaden

Oslo var blant svært få byer som hadde en nedgang i sommer. Med et belegg på 57,5 prosent havner hovedstaden helt i bunnsjiktet. Nedgangen er på 1,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I Bodø har man jobbet på sprengt med å øke hotell kapasitet i langt tid. Nå står Scandic havet ferdig men flere hundre splitter nye rom, og det forventes en fortsatt vekst i antall overnattinger i hele Nord-Norge i årene fremover.

– For næringslivet er det kjærkomment at man får et slikt stort hotell på plass. Allerede nå, kun noen uker etter at vi åpnet, ser vi at belegget utover høsten allerede er bra, sier Inger-Lise Dähn Wiland, hotellsjef ved den nye Scandic Havet hotell i Bodø.

Hotellet har 17 etasjer om allerede nå er toppetasjen blitt et trekkplaster for lokalbefolkningen og turister.

– Jeg synes dette er veldig flott. Det må noe slik til for å dekke behovet. Alle vil til Nord-Norge etter de denne sommeren her, sier Kåre Steffensen som er på turistbesøk i Bodø.

Kilde:  Benchmarking Alliance, bearbeidet av Peter Wiederstrøm, Horwath Consulting
Kilde:  Benchmarking Alliance, bearbeidet av Peter Wiederstrøm, Horwath Consulting