Sjekk hvorfor kveldens motstander er spesiell for Ole Gunnar Solskjær

Cardiff-sjefen scoret både sitt første og siste mål i engelsk fotball mot fredagens motstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Blackburn-Cardiff på TV 2 Sport Premium fredag 20.45!

I kveld starter Championship-sesongen, og allerede i den første kampen blir det et møte mellom to klubber som er velkjente i nordmenns øyne.

Blackburn, som har hatt både norske spillere og norsk manager de siste årene, tar imot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff på Ewood Park, til det som kan bli et forrykende oppgjør.

Solskjær selv har i hvert fall gode minner fra møter med de blå og hvite.

– Jeg scoret det første målet mitt for United mot Blackburn. Jeg scoret det siste målet mitt for United mot Blackburn, så vi får håpe at det blir en bra start på sesongen mot Blackburn nå og, sier nordmannen.

Les også: Her er kampene som vises fra engelsk ligafotball den kommende tiden

Solskjær forventer en tøff kamp borte i serieåpningen mot et lag som han ser på som en av favorittene til opprykk.

– Det kommer alltid til å være tøft. De var veldig gode på slutten av sesongen i fjor. Jeg var oppe og så på dem forrige helg, og det er et solid lag. De har en del kjenninger av meg, som kanskje er de beste spillerne, sier han.

– Rhodes er Blackburns farligste mann
Både norske Joshua King og nord-irske Corry Evans kjenner Solskjær godt fra sin tid som sjef for Manchester Uniteds reservelag, og i tillegg er Blackburn i besittelse av Craig Conway, som kom fra Cardiff i januar.

Allikevel er det en annen spiller som Solskjær ser på som Rovers' største angrepsvåpen.

– Den farligste er jo selvfølgelig Jordan Rhodes med bevegelsene sine. Han er en smart målscorer.

– Mange sammenligner ham med deg. Han scorer mål ut av ingenting. Hva tenker du om det?

– Han er en veldig, veldig god målscorer, med smarte bevegelser i boksen. Og han er mye større enn det jeg var da. Jeg vil egentlig håpe at folk ser mer enn bare en målscorer i meg, ler Solskjær.

– Gleder meg alltid til fotballkamper
Cardiff-manageren fikk en tøff start i den walisiske hovedstaden, og rykket ned til engelsk fotballs nest øverste nivå, men nå ser Solskjær etter en lang sommer frem til å begynne med tellende kamper på ny.

DET SISTE MÅLET: Her feirer Ole Gunnar Solskjær scoringen som skulle vise seg å bli hans siste som fotballspiller. Foto: AP
DET SISTE MÅLET: Her feirer Ole Gunnar Solskjær scoringen som skulle vise seg å bli hans siste som fotballspiller. Foto: AP

– Jeg gleder meg. Jeg har alltid gledet meg til fotballkamper, uansett hvilket nivå det er på. Om det er i Premier League, Champions League, Championship eller det er hjemme hos barna mine, så gleder jeg meg, sier en positiv norsk Cardiff-sjef.

Torsdag hentet Solskjær Tom Adeyemi til klubben, noe som tok hans sommersigneringer opp i et antall på sju.

Tidligere har han også hentet Guido Burgstaller, Adam Le Fondre, Javi Guerra, Kiko Macheda og Kagisho Dikgacoi til Cardiff City Stadium, mens stjerner som Craig Bellamy, Steven Caulker, Fraizer Campbell og Jordon Mutch er borte.

Solskjær mener årets tropp har mer entusiasme og energi enn forrige sesongs
Bellamy har lagt opp, mens de tre sistnevnte gikk til Premier League-klubber. I tillegg er Gary Medel på det nærmeste klar for Inter, og Solskjær sier at overgangsmarkedet denne sommeren har vært som forventet.

– Alle hadde klausuler, som jeg prøvde å få gjort noe med. Men når spillere ikke vil signere nye kontrakter, så forventer vi jo at det skjer. Det var derfor jeg var så tidlig ute i overgangsvinduet og hentet inn de jeg gjorde. Jeg hadde jo håpet nå på slutten at Jordon Mutch kanskje ble, men han også hadde en klausul.

– Hvordan vil du sammenligne troppen nå med den du overtok i januar?

– Den er en del yngre. Den har mer entusiasme og energi. Det er min gruppe av spillere. Det er spillere som har vært i Championship, som er gode nok for Premier League når vi kommer tilbake. For det er viktig at du nå ikke bare planlegger for Championship. Du er nødt til å planlegge for suksess. Det er i hvert fall det jeg gjør, sier han.

Se et lengre intervju med Solskjær i vinduet under!