Nå kommer denne tilbake

... i alle fall i navnet!

Volvo S90 er en klassiker! Nå kommer i alle fall navnet
tilbake.
Volvo S90 er en klassiker! Nå kommer i alle fall navnet tilbake.

Volvo S90 ble lansert i 1997 som en mer luksuriøs erstatter for toppmodellen Volvo 960. Bilen er allerede en klassiker og etter manges mening den siste "ekte Volvoen" ettersom det var siste modell med bakhjulstrekk.

Men det har rent mye vann ut i Mjøsa siden. Nå har de fleste akseptert at Volvo har forhjulstrekk. Eller firehjulstrekk.

Viktigste nyhet siden Amazon?

Nå i slutten av august avslører Volvo sin kanskje aller viktigste bil siden den legendariske Amazon-modellen kom på 50-tallet.

Da heves nemlig teppet for splitter nye og etterlengtede XC90 for oss motorjournalister. Publikum få se den Paris-utstillingen litt senere i høst.

Sier mye om Volvo-framtiden

Nye XC90 er en viktig modell i deg selv, men kanskje enda viktigere er det at dette er modellen som avslører veldig mye av Volvos framtid.

Det er også den første modellen som kommer på den nye SPA-plattformen som Volvo har utviklet. Denne vil brukes på flere biler -  både store og små -  etter hvert, da den er svært fleksibel.

Ny XC90: Her er første smakebit:

Motorene vil selvfølgelig også bli brukt i flere av bilene. Allerede nå er den nyutviklede D4 dieselmotoren å finne i flere modeller. T6 bensinmotoren med både turbo og kompressor er også på plass.

V8-Twin

Nye Volvo XC90 er den første bilen som får V8 Twin drivlinjen. Den er en kombinasjon av T6 bensinmotor og en elektrisk motor. T8 blir toppmodellen i flere av de kommende Volvo-variantene.

Selvfølgelig vil de nye modellene være tilgjengelig med aller siste nytt innen sikkerhetsteknologi også.

Ingen skal dø eller bli hardt skadet i ny Volvo

Volvo, som ikke akkurat er kjent for å komme med nyheter i tide og utide, har mye nytt på gang de neste årene. Vi gleder oss til å først se hva slags mottagelse den nye XC90 får, og senere følge utviklingen på nyhetsstrømmen fra Volvo.

Dette skjer framover

 

XC90: Er førstemann ut og vil bli avduket i slutten av august i Sverige. Vi i Broom er selvfølgelig til stede!

I USA, som kanskje er det viktigste markedet for denne, er salgsstart første kvartal neste år.
Volvo har lekket ut litt og litt ut informasjon, blant annet om interiøret og bilens nye sentermonterte berøringsskjerm, som vil bruke Apples CarPlay kommunikasjonssystem 

S90: En ny stor sedan som kanskje kommer allerede ved nyttårstider. Bilen vil erstatte dagens S80. USA og Østen blir trolig de viktigste markedene for S90. Store sedaner selger ikke spesielt godt i de nordiske landene.

V90: Erstatter dagens suksess, V70. Det er nemlig stasjonsvognutgaven av S90 og som er basert på den lekre konseptet Estate som Volvo viste tidligere i år.
Les mer om den her:

XC80: Dette er bilen som vil erstatte dagens XC70 - en annen Volvo-suksess. Den vil være en mer høyreist utgave av V90 - vi tipper at navnet blir XC80. Kommer trolig høsten 2015 eller tidlig i 2016.

XC60: Bilen fikk - i likhet med resten av Volvo-familien - en skikkelig facelift før årets modell. En ny utgave av kompakt-SUVen kommer trolig i 2017 eller 2018.

V60 og S60: Dette er forholdsvis nye Volvo-modeller og det vil forsatt gå litt tid før disse blir erstattet og går over til den nye Volvo-akitekturen. Vi snakker trolig 2018.

V40: Dette er Volvos siste og minste modell. Den kommer til å bestå i dagens drakt ennå noen år før utskiftning. En ny V40 blir trolig utviklet på en annen plattform sammen med morselskapet Geely. Vi snakker kanskje 2019 eller 2020 her.

Seks på tre år

Om våre antagelser rundt dette stemmer, så vil Volvo i løpet av de tre neste årene lansere seks nye modeller. Det er definitivt ny Volvo-rekord!

Nå får Volvoen din sin egen "fastlege" ved vekstedbesøk