BLIR PILOT: Prins William vil jobbe og leve som en "normal" familie i England. Foto: Stella Pictures.
BLIR PILOT: Prins William vil jobbe og leve som en "normal" familie i England. Foto: Stella Pictures.

Prins William blir ambulansepilot - donerer vekk lønna

Prins William (32) vil jobbe dag og natt som pilot. Han gjør det for familien, mener TV 2s kongehusekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kensington Palace og Clarence House kunngjorde i dag at prins William vil bli helikopterpilot for et privat firma. Han vil nå jobbe dag - og nattskift, men lønn får han ikke. Lønningene vil doneres til veldedige formål.

Base nær familien

Treningen til den nye jobben vil starte i september i år, og det vil ta rundt fem måneder før han er utlært, skriver Hello! Magazine.

Han vil ha base på Cambridge og Norwich-flyplassene, som begge ligger nært Ammer Hall hvor Prinsen og familien hans er bosatt. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier til TV 2 at det nok er med hensyn til familien at prins William takket ja til denne jobben.

BARSK PILOT: Prins Williams lidenskap er å fly. Foto: Stella Pictures.
BARSK PILOT: Prins Williams lidenskap er å fly. Foto: Stella Pictures.

Har visst det lenge

– Det er utvilsomt prins Williams store lidenskap å være helikopterpilot, men selv tror jeg det ligger mer bak avgjørelsen enn dette. William kan nå flytte til sin eiendom i Norfolk og bosette seg der med Kate og lille George. Der får de det mye friere enn i Kensington Palace, sier Kjell Arne Totland, som forteller at det har gått rykter om dette lenge. Britiske medier har allerede utredet lange og detaljerte artikler, og har visst hva som har foregått.

Gavmild prins

– Det er ingen hemmelighet at Kate føler seg overvåket av pressen der, men Kensington Palace vil fortsatt være deres offisielle London-residens, sier kongehuseksperten.

– Det er en flott gest at William vil gi bort hele sin lønn som helikopterpilot til veldedighet. Både han og Kate er høye beskyttere for en rekke organisasjoner. Kjell Arne Totland tror det blir en kombinasjon av barne - og ungdomsarbeid og dyrevern, som begge står Williams hjerte nær.

– William er den første direkte arving til den britiske tronen som tar lønnet arbeid på denne måten, men jeg tror altså han gjør det først og fremst av hensyn til sin lille familie - og derfor i full forståelse med både Dronningen og sin far, Prinsen av Wales, sier han.