SOSIALT: Det er lettere å være aktiv om man gjør et sammen med andre. Med TV 2 Sporty kan dele aktiviteter med venner eller kolleger.
SOSIALT: Det er lettere å være aktiv om man gjør et sammen med andre. Med TV 2 Sporty kan dele aktiviteter med venner eller kolleger.

Slik fungerer Sporty

Sporty er for alle, uansett form og alder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporty app: Appen er din personlige trener. Den måler treningsturene dine med kart, distanse og tid. Du kan ha din egen motivator på øret, velge ditt eget treningsprogram og dele trening og bilder med venner og kolleger.


All trening duger: Alle treningsøkter gir deg poeng etter hva du trener, varighet og hvilket nivå du har valgt. Du kan velge mellom alle typer aktiviteter, fra den klassiske gårturen via ulike ballspill og innetrening som Zumba.


Jorden rundt: Poengfangsten flytter deg fremover på månedens etappe. Kommer du i mål tjener du en medalje og er med i trekningen av premier. Klarer du et helt kontinent er du med i trekningen av tre årsabonnement på Sumo Premium. Abonnementet gir deg tilgang til alt innhold på TV 2, inkludert engelsk fotball, og har en verdi på 2990 kroner. På din personlige nettsiden får du oversikt over hvordan du og dine venner eller arbeidskolleger ligger an på månedens etappe. Her har du også oversikt over hvor mange medlajer du har tjent, tillegg til utfyllende stastikk, treningskalender og sosiale funksjoner.


Alle kan klare det: Du kan velge mellom tre nivåer: Mosjonist, Entusiast og Sporty. Det første nivået gir deg mest poeng og det tredje minst for samme økt.
Velger du Mosjonist vil for eksempel det å gå tur 2-3 ganger eller delta på to aerobictimer i uken bringe deg i mål på etappen.

Målet med nivåsystemet er todelt: At du finner det aktivitetsnivået som er oppnåelig for deg og at alle kan hevde seg i konkurransen.


Bedriftskonkurranse: Bedriften deles inn i lag, som rangeres etter oppnådde trimpoeng per måned og perioden totalt. Du ser hvordan deltakerne på ditt lag ligger an på månedens etappe på Jorden rundt, og du ser også hvor godt laget ditt ligger an i forhold til de andre.


Noen poenger om poengsystemet:

  • En treningsøkt må være minimum 20 minutter.
  • Poeng etter type aktivitet. Spinning gir bedre betalt enn golf, for eksempel.
  • Du kan maks tjene 125 poeng per dag.
  • Du kan maks tjene 1000 poeng per måned – da er du mål på etappen og har nådd treningsmålet ditt. Kommer du i 1000 poeng etter en uke, kan det være greit å velge neste nivå.
  • Rolig trening gir like mye poeng som hard trening. Du får ikke ekstrapoeng for å utføre aktiviteten mer intensivt.