Kvinne tiltalt for drap i Bergen

En 42 år gammel kvinne er tiltalt for å ha drept sin 46 år gamle samboer i en leilighet på Møhlenpris i Bergen 4. november i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble erklært død etter kort tid. Noen timer senere ble hans 42 år gamle samboer siktet for drap. Siden har kvinnen vært varetektsfengslet, og nå er tiltalen klar, skriver Bergens Tidende.

Kvinnens forsvarer, advokat Rune Valaker, sier at hans klient har vært forberedt på at tiltalen kom.

– Det har ikke skjedd noe nytt i saken siden i vinter. Det er ingen nye etterforskningsresultater som går i noen retning, og det er heller ikke funnet noe DNA-spor på knivene som man mener kan ha vært brukt, legger han til.

Ifølge tiltalen ble den 46 år gamle mannen stukket i brystet med kniv. Kvinnen har i tidligere avhør sagt til politiet at hun våknet tidlig den morgenen drapet skjedde. Da hørte hun to personer i gangen. Hun har navngitt en av dem, men ikke sett ham. Hun skal også ha sagt at det var bråk og kaotiske forhold på drapstidspunktet. Men ifølge politiet bar ikke leiligheten preg av kaos.

I påfølgende avhør sa hun at det under drapet kan ha blitt brukt en kniv som tilhørte leiligheten. Siden skal hun ha gått tilbake på det. Politiet beslagla flere kniver i en oppvaskkum i leiligheten etter drapet. (©NTB)