Deila er bookmakers favoritt til å få sparken

Ronny Deilas marerittstart øker presset på ham i Skottland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Deila hadde på forhånd lovet 3-0-seier og avansement mot Legia Warszawa. Slik skulle det ikke gå. Faktisk var det polske laget ikke langt unna å få resultatet Deila drømte om, men Henning Bergs menn stoppet på 2-0.

Det var mer enn nok til å avansere. Med 6-1 sammenlagt kan Berg og Legia gå inn i playoff-runden stinne av selvtillit. Ronny Deila må kjempe for å beholde jobben sin.

Ikke lenge etter det knusende nederlaget valgte bookmakerselskapet McBookie å sette ned oddsen på at Deila blir første manager ut i den skotske eliteserien. Man får kun fire ganger pengene om Deila får sparken først av managerne i Skottland. Det vil eventuelt åpne for David Moyes eller Malky Mackay. Begge ble observert på Murrayfield i går.

SLAKTES: Forsiden i skotske The Sun. Faksimile The Sun.
SLAKTES: Forsiden i skotske The Sun. Faksimile The Sun.

Avisforsidene var heller ikke noe å skryte av dagen derpå. «Poles apart» er overskriften til Scottish Telegraph. Scottish Sun slår til med «Ronny Rotten» (Råtne Ronny), en tittel som også spiller på navnet til den legendariske Sex Pistols-vokalisten Johnny Rotten. Mens Rotten i sin tid sjokkerte det britiske etablissementet, har nok 1-6-nederlaget mot Legia sjokkert Celtic-etablissementet. 

De fleste avisene gjør også narr av Deilas uttalelse i juli om at Celtic egentlig er for gode til å spille Mesterliga-kvalik. 

Selv er Deila klar på hva han trenger.

– Vi trenger spillere med fart, ambisjoner og som er unge. Jeg vil bygge et lag som kan holde ut i mange år. Det er mitt ansvar, men jeg trenger tid på å hente nye spillere, sier Deila.

– Jeg så ting som var bra, men det var for mange ting som må forbedres. Jeg må akseptere at det er nivået vi er på nå. Vi må jobbe fra dette utgangspunktet. Jeg har vært her i seks uker, men slik jeg ser det er ikke dette godt nok, sier Deila.

Henning Berg håper Deila får tid til å sette sitt preg på Celtic-laget.

– Ronny er rett mann, men det er klart det blir vanskeligere nå. Jeg håper Celtic gir Ronny tid. Han må lære å kjenne spillerne og klubben. Det er svært vanskelig å spille sesongens viktigste kamper i løpet av den første måneden, sa Berg til TV 2 etter kampen.

En av de største innvendingene mot Deila da han fikk jobben var hans manglende europacup-erfaring. På seks forsøk i Strømsgodset vant Deila kun én kamp. Det var borte mot Debrecen i 2013:

2011:
Atlético Madrid - Strømsgodset 2-1
Strømsgodset - Atlético Madrid 0-2

2013:
Strømsgodset - Debrecen 2-2
Debrecen - Strømsgodset 0-3
Jablonec - Strømsgodset 2-1
Strømsgodset - Jablonec 1-3

Med 1-4 og 0-2 mot Legia har lag under Deilas ledelse spilt åtte europacupkamper. 1-1-6 er fasiten og målforskjellen er 9-17.

LANGT UNNA AVANSEMENT: Ronny Deila og Celtic tapte 1-6 sammenlagt mot Legia Warszawa.
LANGT UNNA AVANSEMENT: Ronny Deila og Celtic tapte 1-6 sammenlagt mot Legia Warszawa.