POPULÆR: Mix Diskerud slapp ikke til for USA  under VM i Brasil, men hans tidligere prestasjoner for landslaget og Rosenborg har gjort at flere klubber har lagt merke til ham. Deriblant Colombus Crew. Foto: SCANPIX
POPULÆR: Mix Diskerud slapp ikke til for USA  under VM i Brasil, men hans tidligere prestasjoner for landslaget og Rosenborg har gjort at flere klubber har lagt merke til ham. Deriblant Colombus Crew. Foto: SCANPIX

Jaktes av Columbus - blir trolig i Rosenborg

Pappa Diskerud bekrefter MLS-interesse for Mix Diskerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRONDHEIM (TV 2): Rosenborg-spiller Mix Diskerud er på ønskelisten til den amerikanske Major League Soccer-klubben Colombus Crew. Det bekrefter pappa og agent Paal Diskerud overfor TV 2 Sporten.

– Mix er bosmanspiller. Hans representanter kan og bør derfor snakke med potensielle arbeidsgivere for hans neste kontraktsperiode, sier Diskerud - og røper at flere klubber har forhørt seg om midtbanespilleren som har kontrakt ut årets sesong.

– To av klubbene er Columbus Crew og Rosenborg Ballklubb, sier han.

Benekter pengekrav
Det var amerikanske  Sports Illustrated som først meldte om interessen for 23-åringen. De hevder at en overgang langt på vei var i boks, men at et overraskende økonomisk krav helt på tampen fra Diskeruds far har satt overgangen på vent.

Dette avviser pappa Diskerud på det sterkeste.

– Det som Grant Wahl skriver i sin artikkel av i dag - er feil. Jeg har på grunn av artikkelen tatt kontakt med Gregg Berhalter i Columbus Crew. Han er den som fører forhandlinger vedrørende spillere for Columbus Crew, og han sier han vil være tilgjengelig for de første journalister som ønsker hans bekreftelse på at det som sies om meg i artikkelen ikke medfører riktighet, sier Diskerud.

Blir trolig i Rosenborg
Nå tyder det meste på at Mix Diskerud blir i Rosenborg. Ved midnatt torsdag norsk tid er det nemlig bare noen timer igjen av det amerikanske overgangsvinduet. Samtidig spiller Rosenborg en særdeles viktig kamp allerede torsdag i Europaligaen. Og den har Mix lyst å spille.

– Både Rosenborg og Mix har et ønske om at Mix skal bidra i den kampen, sier pappa Diskerud som påpeker at det er umulig å spille den kampen - og samtidig fullføre en overgang til Columbus.

Derfor tyder alt på at Mix Diskerud i alle fall ut årets sesong forblir Rosenborg-spiller. Spørsmålet er hva som skjer neste år, men foreløpig er Diskerud klar på at fokuset hans er å prestere på Lerkendal ut årets sesong. Mix har flere ganger uttalt at han trives i Trondheim og at han ikke utelukker en kontraktsforlengelse.

TV 2 forsøkte onsdag kveld å komme i kontakt med både Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun og Mix Diskerud selv, men uten å lykkes.