SCORET: Tidligere Cardiff-spiller Andreas Cornelius satte inn 1-0 til FCK i kampen mot Dnipro. (AFP PHOTO)
SCORET: Tidligere Cardiff-spiller Andreas Cornelius satte inn 1-0 til FCK i kampen mot Dnipro. (AFP PHOTO)

FC København med full kontroll i Parken

Ståle Solbakken, Tom Høgli og FCK slo ukrainske Dnipro 2-0 og tok seg videre til playoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC København - Dnipro 2-0
(2-0 sammenlagt)

Med 0-0 i det første møtet var det et relativt åpent utgangspunkt foran kveldens møte mellom Solbakkens FCK og Dnipro.

Og det var hjemmelaget som kom best i gang i Parken. Tom Høgli, som onsdag høstet kritikk for starten sin i den danske hovedstadsklubben, fosset fremover og fikk slått inn til Nicolai, men dessverre for Solbakkens gutter, fikk Jørgensen dømt frispark imot seg.

Mål annullert for offside
Noen minutter seinere satte tidligere Solskjær-elev Andreas Cornelius ballen i mål bak Dnipro-keeperen, men linjedommeren løftet flagget og dommeren blåste av for offside.

De første minuttene var preget av høyt tempo i spillet, og tross et par Dnipro-sjanser, var det FC København som hadde overtaket. Cornelius kom stadig til sjanser og etter 35 minutter satt den endelig for den danske 21-åringen. Venstreback Per Bengtsson slo inn, og Cornelius plasserte ballen fint nede til venstre for Dnipros keeper.

Det må også nevnes at høyreback Tom Høgli gjorde sakene sine svært godt, både offensivt og defensivt i hele den første omgangen. Til pause stod det 1-0 i Parken.

Kadrii doblet ledelsen
Sju minutter ut i 2. omgang skulle den igjen sitte for FCK. Bashkim Kadrii satte fart mot mål, gikk forbi to Dnipro-spillere og banket ballen i mål til 2-0. Dermed så det svært lyst ut for Ståle Solbakkens disipler i Parken.

Tross 2-0-ledelse la ikke FCK seg bakpå, men fortsatte heller å kjøre på. Det viste seg å lønne seg, for etter at 92 minutter stod det fortsatt 2-0 på måltavlen på den danske nasjonalarenaen, og Solbakken, Høgli og FCK er med det resultatet videre til playoff-runden.

Playoff-trekningen er førstkommende fredag.

Slik startet FCK mot Dnipro: Andersen; Høgli, Nilsson, Zanka, Bengtsson; Amankwaa, Amartey, Delaney, Jørgensen; Cornelius, Kadrii.