– Jeg var kanskje litt snill

Mats Zuccarello Aasen (26) går langt i å innrømme at han ofret seg for klubbens lønnsbudsjett da han takket ja til en ny ettårskontrakt i New York Rangers. 

Oslo (TV 2) TV 2 møter Mats Zuccarello Aasen i et lagerlokale på Bislett. Han er på fotoshoot etter fornyelse av avtalen med klessponsoren Moods of Norway, og er ikke helt på hjemmebane som modell. 

– Det er ganske langt utenfor min komfortsone, men det er jo alltid hyggelig å prøve noe man ikke gjør så veldig ofte. Jeg jobber med flinke folk som får skuldrene til å falle litt, men bare å se naturlig modellaktig ut er vel ikke der jeg er sterkest, smiler han. 

– De ville gi meg en lengre kontrakt
En annen kontrakt som er fornyet er avtalen med New York Rangers. For noen uker siden skrev 26-åringen under på en ny ettårskontrakt, selv om både han og flere rundt ham forventet mer sikkerhet. Kontrakten gir Zuccarello rundt 21 millioner kroner i året.

– De ville vel gi meg en lengre kontrakt, men nå er det jo et lønnstak. Da blir det sånn. Det går jo an å re-signere i løpet av sesongen, ellers blir jeg jo free agent så jeg kan forhandle med alle lag, sier han.

Men selv om han reiser tilbake uten forutsigbarhet føler han seg tryggere på klubben enn tidligere. 

– Jeg har jo kanskje blitt en av kjernen i laget, så man føler seg jo litt mer komfortabel. Jeg blir jo ikke yngre heller, så jeg er i ansvarsgruppa som må bidra. Jeg må gå litt foran, sier han.

Fortsetter nordmannen å bidra like mye som han gjorde forrige sesong, der han ble New York-lagets beste poengplukker med 59 poeng på 77 kamper, vil 26-åringen sitte med meget sterke kort på hånda når forhandlingene kan tas opp igjen 1. januar. Samtidig må Zucca prestere for å forbli attraktiv, og han er selv klar over risikoen. 

MODELL: Mats Zuccarello Aasen rakk en fotoshoot med Moods of Norway før han reiser tilbake til New York. Foto: Ann Kristin Engbakken/Moods of Norway
MODELL: Mats Zuccarello Aasen rakk en fotoshoot med Moods of Norway før han reiser tilbake til New York. Foto: Ann Kristin Engbakken/Moods of Norway

– Jeg kan spille skikkelig dårlig og ingen vil ha meg, eller så kan jeg spille veldig bra og noen vil ha meg. Det eneste jeg kan styre er er å gi alt det jeg kan, og sørge for at jeg er bra trent og klar når sesongen starter, innrømmer han.

Offer for lønnstak
Alle lag i NHL må forholde seg til lønnstaket på 69 millioner dollar som hver klubb kan bruke på en spillerstall på 23 spillere. Siden Zuccarello gikk med på en ny ettårskontrakt betyr det at klubben hadde råd til å gi lagkameraten Derick Brassard en langtidskontrakt på fem år, verdt fem millioner dollar årlig. 

– Føler du deg litt lite verdsatt når han får en femårskontrakt etter at du hadde signert?

– Brassard har spilt der litt lenger, og vi har mistet en center. Jeg visste at han kom til å få den kontrakten. Jeg prater jo med ham hver dag, så jeg var kanskje litt snill mot ham og lot han få en bra deal, smiler Zucca. 

26-åringen sier det med et smil, men hevder at det ikke foreligger en avtale om at han er nestemann ut til å innkassere en langtidskontrakt siden han ofret seg.

TV 2s hockeyekspert mener likevel det ligger mer mellom linjene. 

– De kan jo begynne å forhandle om neste sesong allerede 1. januar, og det kan nok hende at det ligger noen føringer der allerede. Som Mats sier har de mistet både Brad Richards og Brian Boyle, og de trengte Brassard til å fylle plassen som center. Rangers har en retrettmulighet hvis Mats ikke skulle prestere, men jeg ser ingen grunn til at han ikke skal gjøre det nå som han har kommet så godt inn i laget og får tillit fra treneren. Så som jeg sa før i sommer tror jeg at Rangers har gamblet mer enn Mats på å ikke gi han en langtidskontrakt nå, sier Bjørn Erevik.