GIR SEG ETTER 25 ÅR: Howard Webb går over i ny jobb etter 25 år som dommer. AFP PHOTO/ANDREW YATES
GIR SEG ETTER 25 ÅR: Howard Webb går over i ny jobb etter 25 år som dommer. AFP PHOTO/ANDREW YATES

Howard Webb gir seg som toppdommer

En 25 år lang karriere er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 25 år lang karriere som dommer er over for Howard Webb (43). Den meritterte engelskmannen trer over i den nyoppstartede jobben som teknisk sjef i organisasjonen som styrer elitedømming i England (PGMOL).

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel i karrieren etter 25 fantastisk givende år på banen. Jeg har brukt over et tiår i det beste setet for Premier League-kamper. Jeg har vært heldig nok til å være involvert i ni UEFA- og FIFA-turneringer, og jeg har fått dømme Mesterliga- og VM-finalen, sier Webb til premierleague.com.

I sin nye jobb vil Webb få ansvar for den teknologiske utviklingen og standarder som regulerer dommernes prestasjoner på banen. Webb vil også ha ansvar for et treningsprogram for fremadstormende dommere, samt ta en offentlig rolle for å informere og utdanne rundt dommerspørsmål.

Den tidligere politimannen avslutter dommerkarrieren etter å ha ledet over 500 kamper i Premier League og Football League. I 2010 ble han den første til å dømme både en Mesterliga- og VM-finale i samme år.

På 298 kamper i Premier League har Webb delt ut 33 røde kort og 986 gule kort.

I 2011 ble Webb medlem (MBE) i Den britiske imperieordenen.