TROR PÅ AVANSEMENT: Ronny Deila er bestemt på å vinne kveldens kvalikkamp 3-0. 
Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
TROR PÅ AVANSEMENT: Ronny Deila er bestemt på å vinne kveldens kvalikkamp 3-0. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Deila mener tøft reiseprogram har ødelagt for Celtic-spillerne

Ronny Deila vil gjøre store endringer på forsesong-opplegget til Celtic før neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les også: TV 2 nektes å sende mesterliga-kvalik

Det er vel og merke om han blir sittende som Celtic-manager til den tid. Presset på nordmannen er enormt etter det ydmykende 1-4-nederlaget for Legia Warszawa forrige onsdag. 

– Jeg visste hva jeg gikk til. Jeg kunne kost meg og vært trygg i Drammen. Men jeg er her og lever med trykket. Jeg angrer ikke et sekund heller, sa Deila til TV 2 tirsdag.

Vil ha det roligere
Han er ikke skremt til tross for at Legia Warszawa filleristet Celtic til all kullsyre hadde forsvunnet på Pepsi Arena i Polen. Deila mener den svake prestasjonen var et resultat av en oppkjøring som ikke har hengt på greip reisemessig. Det har nordmannen gitt klar beskjed til sine overordnede om.

– Neste år kommer det til å være helt forskjellig. Lagene fra England som er på turneer spiller ikke kvalikkamper i Champions League. Vi kan selvfølgelig gjøre begge deler, men det er en avgjørelse som må tas sammen med manageren. Neil Lennon tenkte kanskje annerledes, men jeg vil ha det roligere, sier Deila ifølge Daily Record.

I løpet av fem uker har Celtic vært innom Østerrike, Tyskland, Island, Polen og Finland. Deila vil i fremtiden involvere seg mer for å sikre at spillernes reisebelastning ikke blir like tøff som denne sommeren. 

– Jeg ønsker å trene og å slippe å reise langt for å spille kamper. Det er viktig. I fire uker må vi forberede oss godt. Jeg snakker med Peter Lawwell hele tiden. Denne sommeren var opplegget spikret og vi måtte gjennomføre programmet, men neste år vil jeg involvere meg mer. Det vil være bedre for oss å gjøre ting annerledes, sier Deila.

– Nøt hver trening
Det er neppe et godt tegn at Celtic-spillerne allerede nå rykker ut i avisene og forsvarer nordmannen, men Celtic-kaptein Scott Brown er en stor tilhenger av prosjektet Deila har startet. Han mener den tidligere Strømsgodset-treneren er eksepsjonelt dyktig på treningsfeltet.

– Det han har gjort på feltet er utrolig. Han har lagt vekt på fotballen og hvordan vi kan utnytte svakheter hos motstandere. Vi har sett videoer der han viser hvor vi er sterkere enn andre lag. Du kan spørre hvem som helst i Celtic-garderoben, og jeg tror du vil få samme svar. Alle har kost seg i sesongoppkjøringen. Vi var i Østerrike i 12 dager, og vi nøt hver eneste trening, sier Brown til avisen