BLIR ASSISTENT I SAN ANTONIO: Becky Hammon blir den første kvinnen gjennom historien som blir assistenttrener i NBA når hun legger opp som spiller i WNBA etter årets sesong. (AP Photo/Eric Gay, File)
BLIR ASSISTENT I SAN ANTONIO: Becky Hammon blir den første kvinnen gjennom historien som blir assistenttrener i NBA når hun legger opp som spiller i WNBA etter årets sesong. (AP Photo/Eric Gay, File)

Becky blir tidenes første kvinnelige NBA-trener

San Antonio Spurs ansatte Becky Hammon som laget nye assistenttrener på heltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

San Antonio Spurs skrev tirsdag historie da Becky Hammon (37) ble ansatt som NBA-lagets nye assistenttrener. 

Hammon, som har hele 16 sesonger bak seg i WNBA (kvinnenes amerikanske basketliga) i San Antonio Stars, avslutter en strålende karriere for å ta steget videre til herrenes arena.

Spurs' ansettelse av Hammon er historisk. 37-åringen blir den første kvinnen som inntar en stilling som assistenttrener for et NBA-lag på heltid. Hammon har riktignok vært innom Spurs tidligere. Da hun i vinter var ute med en kneskade, brukte hun deler av rehabiliteringsprosessen sammen med Spurs. 

– Jeg ser virkelig frem til å ha Becky Hammon i støtteapparatet. Etter å ha observert henne da hun jobbet med oss forrige sesong, er jeg sikker på at hennes basketball-IQ, arbeidsmoral og mellommenneskelige egenskaper vil bli en stor fordel for Spurs, sier hovedtrener Gregg Popovich til Texas-lagets hjemmesider

Hammon er ikke den første kvinnelige treneren som har vært innom NBA, men hun er den første som blir ansatt på heltid.

I 2001-2002-sesongen var Lisa Boyer assistent for LeBron James' nåværende lag Cleveland Cavaliers. Hun mottok imidlertid ikke lønn for arbeidet. Hun reiste heller ikke på bortekamper eller satt på benken sammen med laget.

Natalie Nakase er en annen kvinne som har jobbet med Los Angeles Clippers, selv om det bare var for en kort periode i sommer.

Hammon er født i USA, men holder merkelig nok russisk pass. Hun skiftet nemlig nasjonalitet i forkant av OL i Beijing i 2008 da hun ikke ble tatt ut i USAs tropp. Sammen med Russland tok Hammon bronse under legene i Beijing.