Ronny Deila ler av skjebnekamp-snakket 

– Alt blir en katastrofe her, sier Deila før returoppgjøret mot Legia Warszawa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glasgow/Oslo (TV 2): Ronny Deila er en presset mann etter 1-4-tapet borte mot Legia Warszawa i den første av to kvalifiseringskamper til Mesterligaen.

Allerede morgenen etter var spekulasjonene i gang om nordmannens fremtid, og snakket om at returoppgjøret kunne være en form for skjebnekamp gikk høyt.

– Å tape er aldri bra. Men her er det en katastrofe. Så klart vet jeg hvor viktig dette er, det vet alle. Vi skal vinne 3-0, ferdig med det, sier Ronny Deila på spørsmål fra TV 2 dagen før returoppgjøret mot Henning Bergs menn.

– Jeg visste hva jeg gikk til. Jeg kunne kost meg og vært trygg i Drammen. Men jeg er her og lever med trykket. Jeg angrer ikke et sekund heller.

Legia Warszawa-trener Henning Berg var tidlig ut og la presset på Deila og co før det første oppgjøret. Berg hevdet at det for Celtic var forventet at de ville nå Mesterligaen, mens det vil være en sensasjon om hans polske mannskap skulle klare det.

I det første oppgjøret så det definitivt ut som om polakkene hadde overtaket spillemessig.

Nordmannen sier han er blitt lovet tid av klubben, og at en eventuell Mesterliga-exit ikke vil være skjebnesvangert for ham.

– Gjør vi jobben i morgen blir det himmelsk. Gjør vi ikke det, må vi bygge videre for å bli bedre neste år, sier Deila.

– Jeg vet at klubben ønsker å gi meg tid. At dette er en skjebnekamp er bare tøys. Den er viktig, men jeg får tid. Vi trenger tid, men vi kommer til å bli sterke. Selv om krisemaksimeringen alltid vil foregå i media.

Deila varsler ikke mange endringer til returoppgjøret til tross for smellen i første kamp. Han ønsker heller å gi spillerne tidllit.

Den tidligere Strømsgodset-treneren nevnte imidlertid to punkter som må bli bedre.

– Vi må spille bedre i forsvar. Du må alltid starte med bra forsvarsspill. Dessuten kan vi ikke gi bort ballen i farlige områder, slik vi gjorde i forrige kamp.