KLAR FOR WEST BROM: Cristian Gamboa forlater Rosenborg til fordel for West Bromwich i Premier League. Høyrebacken har fått draktnummer 16 i sin nye klubb. FOTO: wba.co.uk
KLAR FOR WEST BROM: Cristian Gamboa forlater Rosenborg til fordel for West Bromwich i Premier League. Høyrebacken har fått draktnummer 16 i sin nye klubb. FOTO: wba.co.uk

Gamboa omsider klar for West Bromwich

Arbeidstillatelsen er på plass for høyrebacken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristian Gamboa (24) er offisielt West Bromwich-spiller etter at han fikk innvilget arbeidstillatelse tirsdag ettermiddag. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Costaricaneren kommer fra Rosenborg og skal angivelig koste « The Baggies» rundt 20 millioner kroner.

– Som jeg har sagt tidligere, ville det vært utrolig dersom Cristian ikke fikk arbeidstillatelse. Vi er naturligvis veldig fornøyde med dagens resultat, sier manager Alan Irvine.

Allerede forrige uke besto Gamboa den medisinske sjekken i Premier League-klubben, men arbeidstillatelsen lot altså vente på seg. Nå er alt i orden, og Gamboa har skrevet under på en treårskontrakt med sin nye arbeidsgiver.

– Cristian er en spiller jeg ble ekstremt imponert over i VM. Vi møtte tøff konkurranse fra andre Premier League-klubber, men vi klarte å overbevise Cristian om at West Bromwich Albion er den beste klubben for ham, sier Irvine.

Gamboa dro, som Irvine sier, manges øyner mot seg under sommerens VM-sluttspill i Brasil. Den tidligere Fredrikstad- og Rosenborg-spilleren var på banen i alle Costa Ricas fem kamper i VM - inkludert i kvartfinaletapet for Nederland.

Tirsdag kunne West Brom også offentliggjøre at Australias Jason Davidson har signert for klubben. Venstrebacken, som spilte for Australia i VM, kommer fra Heracles i Nederland og har tegnet en treårskontrakt med West Brom.

Gamboa og Davidson gjør at West Broms handleliste utgjør åtte spillere i sommer.