BRENNHET: Martin Ødegaard (15) var ett av temaene da landslagssjef Per-Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb var i møte Strømsgodset tirsdag.
BRENNHET: Martin Ødegaard (15) var ett av temaene da landslagssjef Per-Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb var i møte Strømsgodset tirsdag.

Høgmo og Semb til Marienlyst for å diskutere Martin (15)

– Han er aktuell høyere oppe enn sitt aldersbestemte landslag, sier Nils Johan Semb til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marienlyst/Bergen (TV 2): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde med seg toppfotballsjef Nils Johan Semb og U21-sjef Leif Gunnar Smerud på dagens Strømsgodset-trening.

Diskuterte Ødegaard
Etter økten var trioen i toppmøte med Godset-trener David Nielsen og sportssjef Jostein Flo.

– Vi snakket om aktuelle landslagsspillere i Strømsgodset på de ulike nivåene, og disse møtene er en viktig dialog mellom landslagstrenerne og klubbtrenerne, sier Semb til TV 2.

Stjerneskuddet Martin Ødegaard (15) er brennhet for tiden. Godset-yndlingen jaktes av en rekke europeiske toppklubber og blant andre John Arne Riise har bedt Høgmo ta unggutten ut på landslaget.

Landslagsfremtiden til den talentfulle 15-åringen var ett av temaene på tirsdagens møte.

– Ja, Martin var en av flere spillere vi diskuterte. Hvor han står i sin utvikling, og hva han må jobbe videre med. De som følger han her daglig har veldig fornuftige innganger for å utvikle han til å bli enda bedre, sier Semb.

–  Han har hatt en kjempefin utvikling og har vært veldig god på Tippeliga-nivå, men det er klart at en 15-åring også merker at det fysiske nivået er tøft. Så han har fortsatt masse utviklingsområder han må ta tak i. Jeg synes både han og Godset har et veldig riktig fokus, også må man stenge ute noe av interessen både fra media og andre klubber.

– Kurven kan gå bratt oppover
Men Semb vil likevel ikke avsløre når vi kan få se Ødegaard med flagget på brystet på det aller øverste nivået.

– Det er veldig viktig at vi legger et riktig utviklingsløp. Når han er klar, er han klar. Før det har vi nok av landslag på veien til et A-landslag, sier Semb.

– Smerud var her. Er U21 neste stoppested?

– Det er klart at han har tatt et steg som har gjort at han er aktuell høyere oppe enn sitt aldersbestemte landslag, og det er jo da også diskusjonen mellom trenerne. Så vi må sikre en riktig utvikling, det er det ingen tvil om.

– Har dere lagt en landslagsplan for han?

– Det er ikke noe som er statisk i fotball, så derfor må vi hele tiden avstemme det. Nå sier vi høsten 2014, også får vi se utover høsten her. Dette er en veldig ung gutt som har utviklet seg raskt, og den kurven kan gå bratt oppover.

– Kan han bli å se i en EM-kvalik hvis utviklingen fortsetter?

– Det er det Per-Mathias, og i Martins tilfelle David som til slutt avgjør.