Den mystiske «kvinnen i svart» røper hvorfor hun er ute på vandring

Kvinnen som har blitt et nettfenomen har spasert gatelangs over 1400 kilometer i USA de siste to månedene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den vevre mørke skikkelsen som vandrer langs amerikanske veier har skapet et helt nytt internettfenomen. 

Folk som har observert henne snakker om en religiøs følelse. De ber for henne, og noen tar bilder og legger ut på sosiale medier med hashtag: #thewomaninblack. 80.000 mennesker følger oppdateringer om henne på Facebook. 

– Ingen kjenner historien hennes. Hun snakker ikke med noen. Hun er som en mystisk historie på internett, sier en ung kvinne til CBS.

– Jeg er 42 år, og har aldri sett noe slikt, sier en annen. 

Fenomentet ble så stort at folk flokket til for å se henne, og politiet måtte til slutt be folk la henne være i fred. Nyhetsmedier har også skrevet omfattende om historien, og Reuters klarte til slutt å identifisere henne som en 56 år gammel kvinne som heter Elisabeth Poles.

Hun har gått 1400 kilometer på sin vandring fra Ranger, Georgia til Wincester, Virginia. Hun er opprinnelig fra Motts, Alabama, men har bodd mesteparten av sitt liv i Georgia.

Nå har kvinnen hevdet at hun er på et bibelsk oppdrag, og at hun er på vei sørover. 

Ifølge Reuters er Poles krigsveteran og mor til to barn. Hennes ektemann var også krigsveteran og døde i 2008. Dette var et veiskille for kvinnen som begynte å søke etter mening. Ifølge hennes bror, gikk det enda dårligere da faren døde i 2009, og hun ble innlagt på et sykehus for krigsveteraner.

Oppmerksomheten rundt Poles har inspirert til en ad hoc kampanje på sosiale medier til støtte til krigsveteraner som ofte sliter både psykisk og økonomisk.