Historiske PL-kamper: «Nå skal det f*** meg ikke glippe»

Det er ni dager til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på en av historiens mest emosjonelle kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

9. Liverpool-Manchester City 3-2, 2014

Liverpool-våren 2014 er allerede blitt en klassiker i Premier Leagues rike historie. Elleve strake seirer fra februar til april gjorde at tittelhåpet var reelt på Anfield for første gang på mange år, og selv om det til slutt endte med en bitter andreplass fikk man 13. april oppleve ett av de sterkeste og mest emosjonelle Premier League-øyeblikkene i ligaens historie.

Kampen mot Manchester City var uansett pekt ut som en av sesongens mest spesielle, all den tid den ble terminlisteplassert to dager forut for 25-årsmarkeringen av Hillsborough-tragedien der 96 fotballsupportere mistet livet.

Les også: Slik opplevde Liverpool-spilleren Hillsborough

Se den rørende Hillsborough-hyllesten i videovinduet til høyre!

Etter hvert som kampen nærmet seg ble det også klart at den ville bli et ekstremt viktig oppgjør i kampen om ligatittelen. Liverpool hadde ni strake seirer, og lå øverst på tabellen med fire poengs forsprang på et City-lag som hadde to kamper til gode på sine argeste tittelrivaler. 

You'll Never Walk Alone-inspirert Liverpool-lag
Inspirert av et Anfield-publikum som på enda sterkere vis enn vanlig stemte i i en rørende You'll Never Walk Alone før kampstart, kom de røde til en drømmestart etter scoringer av Raheem Sterling og Martin Skrtel.

Etter pausen slo dog de lyseblå tilbake, og to kjappe mål fra briljante David Silva skapte balanse i regnskapet, før det var duket litt brasiliansk magi. Philippe Coutinho dunket inn 3-2 og seiersmålet, og dermed var det de røde som kunne juble høyest.

Etter kampslutt samlet kaptein Steven Gerrard sine lagkamerater til en ellevill tale, der han presiserte viktigheten av å nå dra til Norwich i neste kamp og gjøre det samme.

– Nå skal det f*** meg ikke glippe, formante Liverpool-kapteinen til sine nærmeste, foran sjokkerte TV-seere.

– Alle som er glade i fotball unner Gerrard seriegull
I TV 2s studio reagerte man med umiddelbar hyllest av Gerrard, og analyseekspert Morten Langli tok til orde for at den nøytrale tilskuer var på veteranens side.

– Jeg tror egentlig alle som er interessert i fotball, og alle som er glade i fotball, unner Steven Gerrard et seriegull, sa Langli.

Liverpool-spillerne gjorde sin del av jobben og slo Norwich i neste runde, men etter tap mot Chelsea i neste kamp - da Gerrard utrolig nok skled og forærte Demba Ba seiersmålet - røk titteldrømmen i løpet av den aller siste innspurten.

Et nytt poengtap mot Crystal Palace fulgte, men det ble forsåvidt irrelevant ettersom Manchester City selv gjorde jobben og vant liagen med to poeng og solid målforskjellmargin.

Oppgjøret på Anfield i april er det allikevel ingen som vil glemme med det første.

Se reaksjonen til høyre og Gerrards tale i videovinduet øverst!