Historiske PL-kamper: Agüero, Agüero, Agüero

Det er én dag til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på dagen da ligamesterskapet ble avgjort på overtid i siste runde.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Se Øyvind Alsaker kommentere Agüero-scoringen, og TV 2s studio dele sine tanker om målet fra 2012!

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

Lørdag er ventetiden endelig over, og du kan endelig igjen se ditt engelske Premier League-favorittlag på ny.

Spill TV 2s Premier League-manager nå!

Den siste kampen i en lang rekke av historiske oppgjør er kanskje også den mest dramatiske.

1. Manchester City-QPR 3-2, 2012

«Dette er et historisk øyeblikk. Dette er engelsk fotballs mest følelsesladde øyeblikk. Dette er den villeste sesongavslutningen noen gang, i den villeste sesongen noen gang.» 

Slik beskrev TV 2s kommentator Øyvind Alsaker umiddelbart det utrolige øyeblikket på Etihad Stadium 13. mai 2012.

Edin Dzeko og Sergio Agüero hadde scoret hver sin gang på overtid, og med det sikret de lyseblås første ligagull på 44 år. En utrolig sesong var over, og det var Roberto Mancinis lag som stod igjen som de store vinnerne.

Se Øyvind Alsaker kommentere Agüero-scoringen, og TV 2s studio dele sine tanker om målet fra 2012, i videovinduet øverst!

Forutsetningene forut for kampen var enkle. Manchester City ledet serien, og trengte kun seier mot QPR på Etihad Stadium. Under ledelse av tidligere City-sjef Mark Hughes kjempet bortelaget for tilværelsen i Premier League, men var allikevel levnet få sjanser.

Så lenge de lyseblå gjorde jobben, så ville det ikke ha noe å si hvordan erkerivalene Manchester United gjorde det i sin kamp borte mot Sunderland. De to Manchester-gigantene var likt på poeng, men målforskjellen var såpass solid i favør de lyseblå at seier ville holde til deres første ligagull siden 1968.

Dramatikk da QPR plutselig scoret to
Mange lyseblå ble nok nervøse da Wayne Rooney sendte Manchester United i ledelsen på Stadium of Light, og med det førte de røde opp på tabelltoppen, men da Pablo Zabaleta sørget for ledermålet på Etihad var en del av nervene borte allerede etter 45 minutter. City hadde pauseledelse, Premier League-ledelse og kun 45 minutter igjen å spille før den etterlengtede tittelen var et faktum.

I 2. omgang startet så dramatikken. Først utlignet Djibril Cissé på Etihad, før urokråken og tidligere City-spiller Joey Barton pådro seg rødt kort på sin gamle hjemmebane. Mot ti mann forventet alle at City skulle gjenvinne ledelsen, og tabelltoppen, men i stedet var det Mark Hughes' lag som scoret på ny. Jamie Mackie stanget inn 1-2 halvveis i omgangen, og på tribunene smuldret drømmen om ligagull for de trofaste lyseblå.

Fem overtidsminutter var det de hadde å gjøre det på
Roberto Mancinis menn stanget og stanget, men trengte to mål for å snu tittelhåpet i sin favør. Så lenge Manchester United gjorde sin del av jobben i Sunderland, og gikk av banen med 1-0-seier, var de lyseblå avhengig av to scoringer da fjerdedommer Neil Swarbrick holdt oppe skiltet som viste fem minutters tilleggstid.

For QPRs del ble det klart at plassen i Premier League uansett var sikret, ettersom Bolton rotet bort sin ledelse mot Stoke, og nettopp dette var nok en vesentlig faktor i Citys triumf.

For da innbytter Edin Dzeko tente håpet ved å stange inn 2-2 i det 91. minutt, var det som om QPR-spillernes mur hadde kollapset. Alt som trengtes nå for Citys del var nok en scoring, og selv om Manchester Uniteds spillere hadde gått av banen i sin kamp i Sunderland med troen på at de var blitt ligamestere, hadde de lyseblå enda et ess i ermet hjemme i Manchester.

Agüero, Agüero, Agüero, Agüero, Agüero
Sergio Agüero er et navn som for alltid vil være innprentet i Citys historiebøker, og da argentineren avanserte i feltet og dunket inn 3-2 i det 93. minutt gikk hele Etihad Stadium av hengslene.

«Agüero, Agüero, Agüero, Agüero, Agüero»-ropene til Øyvind Alsaker er uforglemmelige, og i ettertid har TV 2s kommentator også omtalt oppgjøret som et minne for livet.

Se Alsaker fortelle om den utrolige opplevelsen i videovinduet til høyre!

Les også: Paul Merson gikk bananas da Manchester City vant seriegullet