Historiske PL-kamper: – Ville ikke score flere, for de var så svekket

Det er fire dager til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på Old Trafford-dagen da Arsenal skjønte at de var i ferd med å sakke akterut.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

3. Manchester United-Arsenal 8-2, 2011

En utrolig sesongstart på en utrolig sesong, og konsekvensene ble også utrolige for Arsenals trofaste supportere.

For da Arsène Wengers skadeforfulgte Arsenal-mannskap troppet opp til storkamp på Old Trafford 28. august, fikk franskmannen tydelig erfare at hans tropp ikke var god nok over en lang sesong. De tapte 2-8, og etter kampslutt fikk London-klubben følgende beskjed fra Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

– Vi kunne scoret flere mål, men vi ville ikke det når Arsenal hadde en så svekket lagoppstilling. Vi er godt fornøyd med resultatet.

Se alle de åtte scoringene i videovinduet øverst! Se høydepunkter nederst!

– Det var et ydmykende resultat og det sårer oss mye, men det er ikke slutt på sesongen. Vi kan bare unnskylde oss til Arsenal-fansen, men det var veldig spesielle omstendigheter i dag, sa Arsène Wenger.

Også engelske medier reagerte.

– For Wenger var det en forestilling, eller mangel på sådan, som beviste hvor uklokt det var å ha en sommer med passiv overgangsvirksomhet, skrev BBCs sjefsskribent Phil McNulty.

Hentet fem nye spillere på to dager
I dagene som fulgte ble fem mann - Park Chu-Young, Yossi Benayoun, André Santos, Per Mertesacker og Mikel Arteta - hentet til Emirates, og spesielt de to sistnevnte har vært blant grunnpilarene i Arsenals suksess de siste årene.

Resultatet av storshoppingen ble en tropp som kunne være konkurransedyktig igjen. Sesongen i forveien hadde laget kapitulert fullstendig og ramlet fra å være ett poeng bak ligaleder Manchester United i februar, via en tomånedersperiode i mars og april med bare én seier, til å ende på 4. plass hele 12 poeng bak mesteren.

Etter denne kampen lå storklubben på 17. plass på tabellen, med bare ett poeng på tre kamper av 2011/12-sesongen. Den brede troppen de deretter skaffet seg, gjorde at laget hevet seg ekstremt, og bortsett fra en negativ januarmåned imponerte Wengers lag stort. Sju strake triumfer i februar og mars var med på å danne grunnlaget for en sesong som endte med tredjeplass, og et scenario der man for første gang siden 2004 endte opp som det beste London-laget i Premier League.

Drømmescoringer og lekre frispark
Og hva med selve kampen, spør du kanskje? Jo, slik utartet den seg.

Se alle de åtte scoringene i videovinduet øverst! Se høydepunkter nederst!

Først chippet Anderson gjennom til Danny Welbeck, som headet inn 1-0. Deretter doblet Ashley Young med et førsteklasses langskudd, før Wayne Rooney på lekkert vis bøyde inn 3-0 på et frispark.

Theo Walcott reduserte før pause, før nok et Rooney-frispark fornyet tremålsledelsen til 4-1. Nani latterliggjorde deretter Arsenal-forsvaret med en delikat chip alene med keeper, før Ji-Sung Park scoret hjemmelagets sjette.

Daværende Arsenal-kaptein Robin van Persie reduserte til 2-6 før Carl Jenkinson ble utvist for gjestene, mens et straffespark fra Rooney sørget for hat trick og ny rød djevelscoring. I sluttsekundene viste Young nok en gang langskuddmagi, og fastsatte det utrolige sluttresultatet til 8-2.

PS! Robin van Persie brente straffespark for Arsenal på stillingen 1-0. Med scoring der kunne nok mye vært annerledes.

Lagoppstillingene:

Manchester United: De Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Nani (Park), Cleverley, Anderson (Giggs), Young - Rooney, Welbeck (Hernández)
Arsenal: Szczesny - Jenkinson, Djourou, Koscielny, Traoré - Rosicky, Ramsey, Coquelin (Oxlade-Chamberlain) - Walcott (Lansbury), van Persie (Chamakh), Arshavin