Historiske PL-kamper: Ingen tvil om hvem som var best i byen

Det er seks dager til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på dagen da Manchester City for alvor tok steget ut av Manchester Uniteds skygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

6. Manchester United-Manchester City 1-6, 2011

Mange hadde snakket om et mulig maktskifte i Manchester. Få kunne vel allikevel se for seg så til de grader hvordan akkurat denne kampen skulle utarte seg.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Etter en sesonginnledning der Manchester United var ubeseiret og blant annet hadde slått Arsenal 8-2 på Old Trafford, kom de lyseblå naboene på besøk i den niende serierunden.

City hadde de to tidligere sesongene blitt snakket om som en potensiell outsider i tittelkampen, men det hadde endt med 5. og 3. plass for Roberto Mancinis lag, og heller ikke denne sesongen trodde nok alle de med hjertet i rødt at deres «bråkete naboer» ville bli en trussel når alt kom til alt.

Denne utrolige oktober-dagen satte dog stopp på alt som het undervurdering når det gjaldt City, og i en sesong som til slutt endte med lyseblått ligagull på målforskjell foran rivalene i rødt, var denne kampen viktigere enn de fleste andre.

Les også: TV 2 Sportens artikkel fra kampdagen: Tronskifte i Manchester

Mario Balotelli satte standarden da han dunket inn 1-0 og viste T-skjorteteksten «Why always me?», men det var allikevel relativt jevnt i en 1. omgang der gjestene kun ledet 1-0 på Old Trafford. 

I 2. omgangs åpningsminutter fikk Jonny Evans se det røde kortet, og da Balotelli la på til 2-0 og Sergio Agüero satte inn kampens tredje etter snaue 70 minutter, så var det ingen vei tilbake for de røde djevlene.

Darren Fletcher reduserte til 1-3 da ni minutter gjenstod, og de fleste trodde nok da at Sir Alex Fergusons lag skulle slippe unna med et relativt hederlig hjemmetap, men tre scoringer i kampens overtidsminutter skapte en vanvittig avslutning på oppjøret.

Edin Dzeko satte inn to og David Silva ett, noe som også betød Manchester Uniteds verste hjemmetap siden 1955.

Seieren betød også at de lyseblå skaffet seg en luke på fem poeng øverst på tabelltoppen, etter det Sir Alex Ferguson beskrev som «en forferdelig dag».

Da hadde nok Ferguson en betydelig bedre dag på jobben mot det samme City-laget to sesonger i forveien.

I 2009/10-sesongen utkjempet de to lagene nemlig også en kamp som ofte blir nevnt når man lager lister over de største oppgjørene i Premier Leagues historie. Den gangen vant de røde djevlene 4-3, etter at Michael Owen ble matchvinner seks minutter på overtid.

Se høydepunktene fra den kampen i videovinduet nederst!