Historiske PL-kamper: 4-4, 4-4, og 5-5 i tre sensasjonelle comeback

Det er sju dager til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på tre av de mest utrolige og målrike uavgjortkampene i ligaens historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Les også: Disse PL-kampene sendes lørdager kl. 16.00

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

7. Arsenal-Tottenham 4-4, 2008, Newcastle-Arsenal 4-4, 2011, WBA-Manchester United 5-5, 2013

Opp gjennom årene har det i Premier League vært flere eksempler på kamper som har tatt fullstendig av, hva gjelder scoringer.

Rekorden er på elleve mål, fra oppgjøret mellom Portsmouth og Reading som endte 7-4 i september 2007. Utrolig nok spilte Reading kun to uker senere også en kamp med ti scoringer, da de tapte 4-6 for Tottenham i desember.

Ti mål ble det også scoret da Tottenham slo Wigan 9-1 i november 2009, da Manchester United slo Arsenal 8-2 i august 2011, da Arsenal slo Newcastle 7-3 i desember 2012 og da WBA og Manchester United spilte 5-5 mot WBA i Sir Alex Fergusons siste kamp som sjef for de røde djevlene i mai i fjor.

Ferguson nektet å stille til intervju etter sin siste kamp
Sistnevnte kamp hadde også æren av å inneholde et ekstremt comeback, ettersom WBA lå under 2-5 da ti minutter gjenstod, og de fleste regnet med at Ferguson ville få en brakseier i sin siste kamp i karrieren.

De siste ti minuttene av skottens managerkarriere var dog så ekstreme at den nå pensjonerte Manchester United-legenden nektet å stille til intervju etter kampslutt. I tunnelen stod reportere fra medier rundt om i verden og ventet på Ferguson, men han stilte ikke for noen og lot i stedet daværende WBA-sjef Steve Clarke ta seg av snakkingen.

– Jeg har akkurat hatt et kjapt glass vin med ham. Han er i godt humør. Han sa at det ikke er noen grunn til å møte pressen etter en slik kamp, for hvis dere ikke kan finne noe å snakke om etter en timålsthriller så er det ikke noe poeng , sa Clarke om situasjonen.

Se intervjuet med Steve Clarke i videovinduet til høyre!

Comeback har det også vært flere av i Premier League-historien, og noen av dem har vært mer dramatiske enn andre.

De evige comeback-laget Manchester United, hvis største prestasjon trolig var å gå fra 0-3 til 5-3 på White Hart Lane mot Tottenham i 2001, er selvsagt noe som er på manges lepper.

Allikevel er det kanskje to helt andre kamper som huskes på når man tenker mange mål og comeback i en og samme setning. I hvert fall om man er supporter av en annen toppklubb.

To Tottenham-scoringer reddet 4-4 i utrolig Nord-London-derby
Arsenal fikk nemlig ved to ulike tilfeller i løpet av tre sesonger oppleve uavgjortresultatet 4-4 i kamper der de tilsynelatende hadde full kontroll. 

Harry Redknapps andre kamp som Tottenham-sjef i oktober 2008 ble en Nord-London-klassiker allerede i det 13. minutt, da David Bentley dunket inn 1-0 til bortelaget på Emirates mot sine gamle lagkamerater, men da lagene gikk til pause på 1-1 etter Mikaël Silvestres utligning kunne ingen ane hvilken vanvittig 2. omgang som stod for tur.

Først sørget William Gallas og Emmanuel Adebayor - to spillere som utrolig nok begge to ble Spurs-spillere i ettertid - for 3-1-ledelse til vertene, før Darren Bent reduserte og Robin van Persie gjenvant tomålsledelsen i løpet av et magisk minutt midtveis i omgangen.

Det betød at Arsène Wengers lag ledet 4-2, et resultat som stod seg til ett minutt gjenstod av kampen. Da bestemte Jermaine Jenas seg for å ta ansvar for gjestene, og skrudde et lekkert skudd i hjørnet til 3-4. Og som om ikke det var nok, så var comebacket et faktum på overtid. Et langskudd fra Luka Modric smalt i treverket bak Manuel Almunia, og på returen dukket Aaron Lennon opp og fullførte et ellevilt comeback med sin 4-4-scoring fra kloss hold.

Se høydepunktene fra Arsenal-Tottenham-kampen som endte 4-4 i videovinduet øverst!

Newcastle gikk fra 0-4 til 4-4 i løpet av en halv omgang
Kun to og et halvt år senere, i februar 2011, skulle Arsenal bli offer for et 4-4-comeback på ny. Theo Walcott, Johan Djourou og en dobbel fra van Persie hadde sørget for 4-0-ledelse borte mot Newcastle allerede etter 26 minutter, og det skulle ta lang tid bare før den første reduseringen kom.

Abou Diabys røde kort i det 50. minutt spilte riktignok inn, men da Joey Barton reduserte til 1-4 fra straffemerket med 22 minutter igjen på klokken var det likevel ikke mange som så på det som noe mer enn et trøstemål. Leon Bests 2-4-scoring kvarteret før slutt skapte håp, før en ny Barton-straffe i det 83. minutt skapte ekstrem spenning i sluttminuttene.

Og da Cheick Tioté ladet skuddfoten med tre minutter igjen på klokken kunne St. James' Park-publikummet slippe ut sine euforiske jubelbrøl. Ivorianerens volley var blant sesongens vakreste scoringer, og fullførte samtidig en av Premier League-historiens mest vanvittige opphentinger.

PS! Arsenal spilte utrolig nok 4-4 også en gang til samme sesongen som mot Tottenham. Borte mot Liverpool endte det 4-4 i april, da Andrei Arshavin nettet fire ganger. 

Tottenham hadde selv også et utrolig comeback med 4-4 som resultat, rundt året i forveien. I sin 125-årsjubileumskamp mot Aston Villa lå man under 1-4 på White Hart Lane 1. oktober 2007, men takket være scoringer fra Pascal Chimbonda, Robbie Keane og Younes Kaboul så hentet det som den gangen var Martin Jols lag opp det hele og sikret 4-4 på overtid.