Historiske PL-kamper: Den komplette ydmykelsen av Manchester United

Det er åtte dager til Premier League-start. I dag ser vi tilbake på dagen der det kun var ett United i Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

TV 2 Sporten teller ned til Premier League-start. Hver dag kan du se video fra, lese om og mimre deg tilbake til tidligere tider i den fantastiske ligaens historie.

8. Newcastle-Manchester United 5-0, 1996

Det skjedde ikke ofte, men de gangene det skjedde var det resultater som sjokkerte Fotball-England.

Manchester United var 90-tallets store lag, og 1996/97-sesongen var intet unntak.

Allikevel oppstod det et ekstremt unntak i oktober, da de røde djevlene dro til Newcastle for å bryne seg på toeren fra sesongen i forveien. 

Et Newcastle-lag med stjerner som Les Ferdinand, David Ginola, Peter Beardsley og Robert Lee hadde blitt ytterligere forsterket med det som var datidens dyreste spiller i verden, Alan Shearer, for 15 millioner pund (rundt 160 millioner kroner den gangen).

Og foran et feststemt publikum lot ikke de sortstripede disiplene til Kevin Keegan hjemmefansen gå tomhendte hjem. Et Manchester United-lag, med legenden Peter Schmeichel i mål, hadde holdt nullen i fem av sine ni siste ligakamper. Det skulle de langt ifra gjøre på St. James' Park ved denne anledningen.

Albert fullførte ydmykelsen med elegant lobb
Midtstopper Darren Peacock sørget for 1-0, før et drømmemål av David Ginola doblet det hele før pause. Spissduoen Ferdinand og Shearer scoret deretter hver sin gang, og da Magpies-fansen ikke trodde de kunne få det bedre så ble ydmykelsen komplett.

Den elegante belgiske midtstopperen Philippe Albert avanserte oppover i banen, før han leverte en delikat lobb fra rundt 25 meter. Ballen føk i en lekker bue over en måpende Schmeichel, og dermed var 5-0-sjokkseieren et faktum.

– Det er utvilsomt den mest fornøyelige dagen jeg noensinne har hatt som manager, har Newcastle-manager Keegan i ettertid sagt. 

Til tross for at Manchester United vant serien samme sesong, sju poeng foran toer Newcastle, og slo tilbake med seirer på St. James' Park de to neste sesongene, fikk man ikke virkelig revansje før i 2003.

Da vant Sir Alex Fergusons lag hele 6-2, og ydmyket selv skjærene i deres egen storstue.

Se sammendrag fra den utrolige 2-6 kampen i videovinduet under!