Ole Ivars fikk penissjokk av fan

Dansebandkongen gjestet «Sommertid» : – Dette er det rareste jeg har opplevd! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år fyller hele Norges danseband 50 år. Med over en million solgte plater, 45 album og åtte spellemannspriser kan de se tilbake på en lang og innholdsrik karriere.

Selv etter alle årene i bransjen glemmer ikke mannen bak det hele, Ole Ødegård deres første spillejobb.

– Vi var et gutteband. Så spilte vi for AUF på Rena i 64, og da fikk vi 70 kroner for jobben! Etter «Regnets rytme» i 1967 gikk vi rett inn til topps på listene og da fikk vi gjennombruddet.Vi reiste rundt og skjønte ikke helt hvorfor vi hadde blitt så store! sier Ødegård til «Sommertid».

Ivrig fan

Vokalist Tore Halvorsen glemmer heller ikke en spesifikk opplevelse. Det var den gangen det kom en mannlig fan som tok frem penisen på bordet fremfor han. 

– Den rareste opplevelsen jeg har hatt var da vi spilte i Moss, for da kom det en kar som gikk bort til bordet der vi satt, og så la han frem greia si på bordet og spurte om vi kunne signere. Vi gjorde ikke det da, jeg sa at det ikke passet, sier han lattermild.  

– Det verste var at vi gikk til en kebabsjappe etterpå, og da var han der igjen, tilføyer Halvorsen. 

At de av og til går grundig lei av låta «Nei, så tjukk du har blitt» innrømmer de gjerne.

- Altså, nå har jeg sunget den låta så mye at jeg har ikke tal. Man blir jo lei, men så fort jeg kommer på scenen og ser at folk er med, så er det fullt trøkk og da er det moro.