Er du også nysgjerrig på hvem denne jenta er?

Ferden gikk til Norge etter at ti år gamle Sonja ga dette meget spesielle intervjuet i det svenske bladet Kamratposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har kanskje sett utklippet fra bladet på Facebook. En liten jente med mørkt, potteklippet hår stirrer olmt inn i kamera mens hun svarer på spørsmålet «Hva ville du gjøre om du var usynlig?».

– Jeg ville gått og stjålet ting for moro skyld. Så skulle jeg kidnappet folk og begravet dem i jorden. Så skulle jeg rappe en masse penger. Jeg har alltid ønsket at jeg kunne være usynlig, svarte den da ti år gamle Sonja Fjärdbo.

Sonja bor i Narvik

Intervjuet, som var en del av en såkalt enquete, ble trykket i det svenske barnebladet Kamratposten i 1977.

Men de siste par dagene har det fått en ny vår etter at en ukjent person la det ut på Facebook. Ikke lenge etter eksploderte delingene og snart snakket «hele Sverige» om det absurde svaret fra den ti år gamle jenta.

På bare noen dager spredte det seg over landegrensene og kom også til Norge. Og ikke lenge etter dukket det også opp i innboksen til Sonja selv, som nå bor i Narvik.

– Det var min datter som sendte det til meg, rett før jeg skulle legge meg tirsdag kveld. Hun syntes det var kjempemorsomt, forteller Sonja Agneta Fjärdbo Dahle (46) til tv2.no.

Ble mobbet i barndommen

ORIGINALEN: Slik så intervjuet ut på trykk i 1977.
ORIGINALEN: Slik så intervjuet ut på trykk i 1977.

Selv syntes hun ikke det var så artig og ble liggende våken til langt på natt og gruble.

For utklippet vekket vonde minner fra barneskoleårene i Abisko i Sverige.

– Du kan jo se på bildet hvorfor jeg ville være usynlig. Jeg ble plaget mye på barneskolen av folk som kalte meg tjukkis og feitknapp. Jeg ville forsvare meg og svaret mitt kom rett fra hjertet. Mobberne skulle begraves og jeg skulle rømme hjemmefra med masse penger, forteller Dahle.

Etter å ha fått summet seg litt, synes imidlertid også hun at intervjuet var morsomt.

– Tenk at dette skulle dukke opp etter 36 år. Det er jo helt utrolig. Det kom ingen reaksjoner den gangen det sto på trykk, mens nå tar det helt av, sier hun og ler godt.

Har det bra i dag

Hun har blitt kontaktet av svenske medier som alle er nysgjerrige på hvordan det var gått med den lille jenta med så mye aggresjon i seg.

– Og hvordan har det gått egentlig?

– Joda, det har gått kjempebra med meg. Jeg er ikke blitt noen morder. I dag jobber jeg som hjelpepleier i Narvik og har en helt normal familie med mann og fire barn. Mobberne mine er jeg gode venner med i dag og jeg har ingen vonde følelser overfor dem. Også de ler godt av dette utklippet.

Men selv om farsotten blir mottatt med latter av de aller fleste, er det også folk som kommer med stygge kommentarer.

– Jeg leste kommentarene i starten, men etterhvert måtte jeg bare slutte. Det kom en del negative ting som jeg ikke ville lese, sier Dahle.

De siste dagene har Facebook-kontoen hennes gått varm av både kjente og ukjente som sende venneforespørsler. Men helst ville hun ha hørt fra personen som la bildet ut på Facebook.

– Jeg vil gjerne høre hva han tenkte da han la det ut og hvorfor han ikke sladdet navnet mitt. Det er ikke det at jeg har en høne å plukke med ham, for jeg synes jo bare det er artig, men det kunne vært fint om han ga lyd fra seg.

– Aldri fått lignende svar

Sjefredaktør i Kamratposten (KP) bekrefter at utklippet er ekte.

– Ja, det stemmer. Det sto på trykk i 1977. Vi gjør enqueter hele tiden, men det har aldri vært et lignende svar, sier Lukas Björkman til tv2.no.

For det lille barnemagasinet, som utkommer 19 ganger i året, har den plutselige oppmerksomheten vært voldsom.

– Det er jo litt gøy dersom avisen vår blir mer kjent på grunn av dette. Jeg aner ikke hvor mange delinger det har hatt på nettet, men jeg er sikker på at de fleste i Stockholm har sett det.