Kom på andreplass, men jublet for seier

Klassisk sykkelflause fra Michael Matthews (23) i Polen rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22-åringen Petr Vakoc (Omega Pharma-Quick Step) sjokkerte alle da han vant den andre etappen i Polen rundt etter å ha gått i solobrudd.

Det var det imidlertid ikke alle som hadde fått med seg.

Trodde han hadde vunnet
Da hovedfeltet dundret mot målstreken drøyt 20 sekunder senere, var det den 23 år gamle spurtkanonen til Orica GreenEDGE, Michael Matthews, som var sterkest. Australieren strakk armene til værs, viste én finger og jublet for det han trodde var en etappeseier. 

Den uheldige Matthews hadde nok ikke fått beskjed av sportsdirektørene om den ensomme Vakoc i front. Han måtte dermed ta til takke med en meget sur andreplass.

Se flausen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Eurosport)

Matthews er imidlertid ikke den første som har dummet seg ut på denne måten. I årets Giro d'Italia vant finnen Jussi Veikkanen spurten i hovedfeltet og jublet for seier. Problemet var bare at fem ryttere hadde kommet i mål før FDJ-rytteren.

Boasson Hagen beste norske
Thor Hushovd var med i front da spurten gikk i hovedfeltet på mandagens etappe i Polen rundt. BMC-rytteren klarte imidlertid ikke å holde tempoet til de beste på de siste meterne og endte på 38. plass. 

Edvald Boasson Hagen gjorde det skarpere da han spurtet inn til 20. plass, mens Vegard Breen ble nummer 54. Lars Petter Nordhaug kjørte inn til 156. plass.

Mandagens etappeseier ga også Vakoc ledertrøyen i Polen rundt.