SCORER POENG HOS FANSEN: Steven Naismith  etter å ha scoret i Leon Osmans testimonial tidligere i år.
SCORER POENG HOS FANSEN: Steven Naismith  etter å ha scoret i Leon Osmans testimonial tidligere i år.

Everton-spiller kjøper kampbilletter til Liverpools arbeidsløse

– Forhåpentlig kan det bringe glede til mange mennesker, sier Steven Naismith.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballmillionærer er ikke som andre millionærer.

Steven Naismith er neppe den som tjener best i Premier League, men den 27 år gamle Everton-spilleren har til salt i grøten.

Og til fotballbilletter.

27-åringen har brukt noen av sparepengene til å kjøpe billetter til Evertons hjemmekamper kommende sesong. Billetter han vil donere til arbeidsløse «scousere».

Grunnen er bakgrunnen fra Skottland, og særlig årene han bodde i Glasgow, der han så til tider stor arbeidsløshet.

– Liverpool har en lignende historie og jeg er klar over at det er mange arbeidsløse i Liverpool som prøver hardt å finne en jobb, og som ikke har råd til en billett, sier Naismith ifølge The Guardian.

– Jeg tenkte at dette kunne være en liten gest for å hjelpe de som er i den situasjonen til å nyte en av våre kamper. Forhåpentlig kan det bringe glede til mange mennesker.

Naismith har alliert seg med velferdsordningen Jobcentre Plus for å spre billettene til de trengende. Han har understreket at han ønsker at billettene skal gå til personer som sliter med å finne seg en jobb uten at det er deres feil.

Folk som prøver hardt, og som vil like å se en fotballkamp.

Det er ikke første gang at Naismith trår til med en hjelpende hånd til samfunnet.

Han er en ambassadør for det skotske dysleksiforbundet og har startet et prosjekt i Glasgow for å hjelpe skadede personer tilbake iarbeidslivet.

– Jeg føler meg heldig hver dag for de mulighetene og livsstilen min jobb som fotballspiller har gitt meg og familien. I tillegg er jeg i en posisjon hvor jeg kan hjelpe samfunnet på en liten måte, sier den skotske landslagsspilleren.