To drept da gravemaskin kjørte inn i buss i Jerusalem

Sjåføren av gravemaskinen ble drept av politiet, som beskriver hendelsen som et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En israelsk fotgjenger ble drept og fem personer såret da en gravemaskin mandag dundret inn i en buss i Øst-Jerusalem. Den palestinske føreren ble skutt og drept av politiet.

Hendelsen blir gransket som et terroranslag.

Gravemaskinen krasjet inn i bussen som traff et annet privat kjøretøy. Amatørvideo fra stedet viser at det ble avfyrt en rekke skudd mot gravemaskinen. 

Politiet opplyser at en politimann skjøt mot sjåføren og «nøytraliserte» ham. Ifølge politiet avverget de et bevisst angrep.

En politimann som så hva som skjedde, avfyrte skudd og «drepte terroristen», opplyser talskvinne for politiet Luba Sabri i en uttalelse.

Førerens familie blir avhørt for å bringe på det rene om det var en enkeltstående hendelse, eller om det kan være snakk om en organisert aksjon.

– En 25 år gammel fotgjenger ble overkjørt av gravemaskinen, og bussjåføren fikk lette eller moderate skader, sier Zaki Heller, som er talsmann for den israelske redningstjenesten. Det var ingen passasjerer på bussen da den veltet.

Hendelsen skjedde i en hovedgate i det annekterte Øst-Jerusalem i et nabolag med mange ultraortodokse jøder. Et overvåkingskamera viser at gravemaskinens arm river opp bussen, som ligger på siden.

Slike hendelser har skjedd tidligere på israelsk jord. I 2008 var det to ulike hendelser der en anleggsmaskin ble kjørt inn i en buss. Tre mennesker ble drept, to av dem var førerne som ble skutt av politiet. (©NTB)