ALLTID PRESTISJE: Jordan Henderson og Wayne Rooney sparer sjelden på kruttet. Foto: Mike Egerton/Scanpix
ALLTID PRESTISJE: Jordan Henderson og Wayne Rooney sparer sjelden på kruttet. Foto: Mike Egerton/Scanpix

– Når Manchester United spiller mot Liverpool, er det alltid viktig

Engelsk fotballs to mest suksessfulle klubber møtes direkte på TV 2 Sport Premium natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Liverpool (02:00)

Se Premier League og treningskamper på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

International Champions Cup endte med best mulig gruppespillutfall for dem som er opptatt av intense dueller selv på treningskampnivå.

For når Manchester United og Liverpool møtes i nattens direktesendte kamp på TV 2 Sport Premium, så handler det om mye mer enn en vanlig treningskamp.

– Det er Manchester United mot Liverpool. Jeg vet at det bare er forsesong og en sommerturnering, men når United spiller mot Liverpool er det alltid viktig, sier de røde djevlenes midtbanespiller Darren Fletcher

Se oppgjøret direkte fra 02:00 i natt på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Manchester United vil ha vinnermentaliteten tilbake
Forrige sesong endte Premier League-toer Liverpool hele 20 poeng foran sine rivaler fra Manchester på 7. plass, men under Louis van Gaal er det et revitalisert Manchester United-lag som har valset over god motstand så langt i treningskampene denne sommeren.

Det hersker ingen tvil om at nederlenderen er i ferd med å bygge opp igjen en vinnermentalitet i den gigantiske engelske klubben, som opplevde en katastrofesesong da de skulle forsvare ligatittelen fra 2012/13.

– Vi vil vinne hver eneste kamp og det er ikke annerledes når vi spiller mot Liverpool. Hovedtingen er å vinne kamper og å få den mentaliteten tilbake, sier Fletcher.

Rodgers: – Det vil bli en stor kamp
Liverpool har også til tider imponert i sommer, og etter å ha mistet Luis Suárez har Brendan Rodgers investert tilsynelatende klokt og hentet mye nytt ti Anfield-klubben.

Treningskamper mot AC Milan og Manchester City (via straffekonk) er vunnet, og nå gleder Brendan Rodgers seg til å ta fatt på dette oppgjøret.

– Det vil bli en stor kamp, fordi begge lagene ønsker å vinne. Vi vil ha to engasjerte lag som er på det stadiet i forsesongen at de er begynt å steppe opp et hakk, sier Liverpool-sjefen.

Natt til tirsdag skal Rodgers også opp imot van Gaal - som faktisk kunne havnet på Anfield for to år siden. Da Liverpool jaktet ny trener etter Kenny Dalglish, var nemlig van Gaal i samtaler med klubben om å bli ny sportsdirektør. Da valget på ny trener falt på Rodgers ble det dog tidlig klart at ingen ville bli hentet til en slik rolle, ettersom nord-iren ikke ønsket en slik løsning.

– Det var åpenbart noe før jeg kom inn, og jeg skulle hele tiden jobbe med et lag av folk og ikke en sportsdirektør, er alt Rodgers vil si om det faktumet før nattens kamp.

3-0 og 1-0 til Liverpool forrige sesong
Forrige sesong vant Liverpool begge de to oppgjørene mot sine erkerivaler fra litt lengre øst i landet. I 3. runde scoret Daniel Sturridge det eneste målet og påførte David Moyes hans første tap som sjef for de røde djevlene, mens to straffer fra Steven Gerrard og en 3-0-scoring i sluttminuttene fra Luis Suárez var nok til å påføre Old Trafford-publikummet ett av deres verste mareritt i mars.

PS! De to lagene har møttes 190 ganger i historien, og av disse har 162 vært ligakamper. 17 av dem har vært FA Cup-kamper, fem ligacupkamper og fem Charity Shield-kamper. De av dere som er gode i matematikk skulle klare å regne seg fram til at den totalen utgjør 189 kamper.

Deres siste - og også første - møte var en såkalt «test match» ble spilt tilbake i 1894. Liverpool som hadde vunnet 2.divisjon, vant 2-0 på Ewood Park i Blackburn, og rykket opp til 1. divisjon på bekostning av daværende Newton Heath som var blitt sist på øverste nivå.