Johansen til TV 2: – Signert en avtale til 2016

Roy Johansen (54) har blitt enige med Ishockeyforbundet om to nye år som landslagssjef. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Oslo (TV 2) Etter forhandlinger over flere uker i sommer bekrefter Roy Johansen til TV 2 at han fortsetter som Norges landslagssjef i ishockey i to år. 

– Vi har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2016, forteller han.

Kontraktlengden på to år, var det et ønske fra din side eller forbundet?

- Det var fra begge parter. Jeg tenker at en eller annen gang så må denne jobben her ta slutt, og nå når jeg først går på igjen så var to år en naturlig periode, sier 54-åringen. 

Ville gi seg
Johansen tok over landslaget i 2001, etter svenske Leif Boork. 54-åringens kontrakt gikk i utgangspunktet ut i september, og etter VM i 2012 uttalte han at han ville gi seg etter VM i vår.

Til TV 2 sa han da at han ikke manglet motivasjon, men at tiden kanskje var moden for å finne på noe nytt etter 13 år i sjefsstolen. Nå er han likevel blitt enig med forbundsledelsen om forlengelse av kontrakten, og skal i første omgang lede Norge i to nye år. 

– Jeg har vært i tenkeboksen i forhold til om jeg har den gutsen som skal til for å gå på en ny periode. Det kjente jeg at jeg hadde. Så gikk det litt på tilbakemeldinger fra de spillerne som har vært med lenge, og ikke minst at hele apparatet som har vært med rundt landslaget også ville fortsette. Det var veldig viktig for meg, og at de har den inspirasjonen og den entusiasmen som er nødvendig for å skape de resultatene, sier han. 

 

- Motivasjonen kommer fra spillerne

- Hvor henter du motivasjonen fra for en ny periode når du tidligere har sagt at du ville gi deg? 

- Jeg henter jo den fra spillerne. De responderer på det opplegget vi har, og at de spillerne som har vært med lenge er fornøyd med det som skjer. Alle kan ikke være fornøyd til enhver tid, men det er viktig at hovedlinjene i det lagarbeidet vi gjør og de verdiene vi har er forankret i spillergruppa. At vi har felles mål er viktig hvis du skal gå på som trener, og få den motivasjonen og den entusiasmen som er nødvendig i en sånn jobb, forteller han. 

Johansen tok landslaget opp til A-pulja i VM i 2005, og har ledet Norge til tre kvartfinaler. I 2008, 2011 og 2012. Sjetteplassen i 2011 er den beste plasseringen under hans ledelse.

- Du snakker om viktigheten av et felles mål, hva er målet dere har satt for de to årene du nå går inn i?

- Nå er jeg forsiktig med å gå ut med mål om kvartfinale, og legge lista der. Vi må være redd for å rykke ned hvert år, men samtidig er det motstandere som vi er på høyde med og vi kan også gå til en kvartfinale. Så gjelder det å finne den gylne middelvei gjennom å være ydmyk, men samtidig ha den litt rå målsettingen om å kunne gå til en kvartfinale. Jeg gleder meg nå til å ta fatt på jobben. Nå er det først "Ironman" i morgen, også kommer vi til å planlegge sesongen og få de siste brikkene på plass, avslutter 54-åringen.