SEIER OG AVANSEMENT: Randall Brenes til høyre - i duell med Hellas' Jose Holebas i VMs åttedelsfinale. FOto: Aris Messinis/AFP Photo
SEIER OG AVANSEMENT: Randall Brenes til høyre - i duell med Hellas' Jose Holebas i VMs åttedelsfinale. FOto: Aris Messinis/AFP Photo

Sandnes Ulf forsterker med VM-spiss

Randall Brenes spilte åttedelsfinale i VM for en måned siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandnes Ulf forsterker angrepet i jakten på ny Tippeliga-plass.

30 år gamle Randall Brenes, med en fortid i blant annet Bodø/Glimt og Kongsvinger (under Tom Nordlie), er på vei til Norge for å spille høstsesongen for Tippeliga-klubben.

sine hjemmesider skriver Sandnes-klubben at costaricaneren skal gjennomgå den medisinske testen onsdag, og at han leies ut til klubben fra Cartaginés ut sesongen.

– Det at han har vært i Tippeligaen før var en viktig faktor. Det er en erfaren spiller som kjenner Tom Nordlies stil veldig godt, som gjør at han fort kan tilpasse seg laget, sier Tom Rune Espedal til sandnesulf.no.

Brenes var en del av Costa Rica-laget som tok seg til kvartfinale i VM, og han fikk spilletid både mot Italia og England i gruppespillet og mot Hellas i åttedelsfinalen.

Spilte i Norge fra 2005 til 2009
Angriperen kom til Norge fra Cartaginés i 2005 og spilte fire sesonger for Bodø/Glimt, hvorav to av dem var i Tippeligaen. I Adeccoligaen i 2006 scoret han 13 mål og var Glimts toppscorer, før han gikk på lån til Kongsvinger i 2008.

I 2009 ble overgangen gjort permanent, og han var del av Kongsvinger-laget som rykket opp til Tippeligaen, og scoret blant annet i semifinalen i kvalifiseringsspillet mot Sogndal. I KIL hadde han blant andre nåværende Sandnes Ulf-sjef Tom Nordlie som trener.

Han ble dog ikke med de røde opp en divisjon, ettersom han ville hjem til familien.

Hans gamle klubb Cartaginés ble hans neste arbeidsgiver, og der har han - foruten et fire måneder langt opphold i Khazar Lankaran i Aserbajdsjan i 2012 - spilt siden.