LIVSTRUENDE SKADD: En eldre mann på sykkel ble påkjørt av en bil i Sandnes. Ambulansepersonell på stedet forsøkte livreddende arbeid. Foto: Ronny Hjerås
LIVSTRUENDE SKADD: En eldre mann på sykkel ble påkjørt av en bil i Sandnes. Ambulansepersonell på stedet forsøkte livreddende arbeid. Foto: Ronny Hjerås

Mann (73) på sykkel påkjørt av bil -alvorlig skadd

Mandag morgen ble en mann alvorlig skadd etter en kollisjonsulykke i Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde klokken 08.49 like bak politistasjonen i Sandnes, i Austråttbakken. Først ble det opplyst at den 73 år gamle mannen var fotgjenger og ble påkjørt av en syklist. Politiet presiserte senere at mannen var syklist og ble påkjørt av en personbil.

– Mannen er livstruende skadd og kjørt til Stavanger universitetssjukehus. Vi vet ikke så mye om hendelsen ennå, men vi har krimteknikere på stedet og vi samtaler med vitner, sier operasjonsleder Kjetil Føyen, ved Rogaland politidistrikt til TV 2 like etter klokken 09. 

Klokken 13.00 opplyser Stavanger Universitetssjukehus at skadene er moderert fra livstruende til alvorlige.

– Mannen ble først forsøkt reddet av en forbipasserende syklist, og deretter en tilfeldig lege på stedet, før politiet og ambulansen forsøkte livreddende arbeid, opplyser Føyen.

Det satt to personer i bilen som kjørte på den eldre mannen, og begge er uskadd. Førerkortet til bilføreren ble beslaglagt på stedet. Årsaken til påkjørselen skal ha vært skarpt sollys.

Ulykkesgruppen og politiets krimteknikere har undersøkt området.