NY "DAME" I ARMKROKEN": Rory McIlroy har byttet ut Caroline Woznicki med golftitler. Foto: Joe Maiorana-USA TODAY Sports
NY "DAME" I ARMKROKEN": Rory McIlroy har byttet ut Caroline Woznicki med golftitler. Foto: Joe Maiorana-USA TODAY Sports

McIlroy tilbake som verdensener for første gang siden Wozniacki-bruddet

Rory McIlroy gikk til topps i WGC-turneringen i Ohio søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordiren lå tre slag bak spanske Sergio Garcia foran sisterunden, men McIlroy sikret til slutt seieren med to slags margin. Det gjorde at han gikk forbi australske Adam Scott på rankinglisten.

Det er femte gang i karrieren McIlroy er verdensener, men første gang siden mars 2013.

– Det føles lenge siden jeg mistet førsteplassen, men det er godt å være tilbake på toppen. Forhåpentlig kan jeg holde meg der en stund, sa 25-åringen.

Tidligere i sommer vant McIlroy prestisjetunge British Open. Søndagens turneringsseier var McIlroys tredje siden bruddet med tennisstjernen Caroline Wozniacki i vår.

Seieren kommer ganske nøyaktig ett år etter at golflegenden Gary Player uttalte at "Rory er nødt til å gjøre som jeg. Han må sikre seg en hustru som oppfordrer til suksess og som er villig til å ofre seg for den suksessen". Player fikk massiv kritikk i etterkant av utspillet. Andy Roddick var blant dem som reagerte kraftig.

Også Wozniacki har også fått et sportslig oppsving etter bruddet.

Business Insider har sammenlignet resultatene til Wozniacki før, under og etter bruddet med nordiren. Nå nærmer hun seg nivået hun holdt før hun møtte McIlroy.

– Det jeg er virkelig stolt av denne uken, er at jeg klarte å følge opp Open-turneringen med en prestasjon som denne. Jeg sa umiddelbart etterpå at jeg ikke ville skuffe noen. Jeg ønsket å fortsette i samme spor og spille bra resten av sesongen, sa golfstjernen. (©NTB)