NY TRENER: Stig Rune Kveen skal hjelpe Petter Northug jr. tilbake i verdenstoppen. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NY TRENER: Stig Rune Kveen skal hjelpe Petter Northug jr. tilbake i verdenstoppen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Northug ansetter mangeårig venn som trener

Petter Northugs mangeårige venn Stig Rune Kveen (34) blir Petter Northugs nye trener, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kveen overtar treneransvaret etter Eirik Myhr Nossum. Verken Northug-leiren eller Kveen selv ønsker å kommentere saken, men ifølge Adresseavisen er treneren allerede godt i gang med arbeidet.

Han har fulgt Northug tett under samlingen på Sognefjellet og under høydeoppholdet i Italia, samt under Blinkfestivalen i Rogaland sist uke.

Kveen jobber i halv stilling ved skigymnaset i Meråker, og han har vært nær venn av Northug i mange år. De gikk sammen på Strindheims lag som tok gull på NM-stafetten i både 2006 og 2007.

Stig Rune Kveen gikk på lag med Petter Northug da skistjernen skrek «og æ ska faen ikke te OL» etter stafettgull i NM 2006.
Stig Rune Kveen gikk på lag med Petter Northug da skistjernen skrek «og æ ska faen ikke te OL» etter stafettgull i NM 2006.

Nossum ga seg som Northugs trener etter OL-sesongen. Morten Aa Djupvik var aktuell som ny trener, men nå tyder alt på at det er Kveen som skal hjelpe Northug kommende sesong.

Det er ventet at Northugs nye støtteapparat blir presentert i løpet av noen uker. Are Sørum Langås fortsetter trolig som manager for Northug.

Northug ble nylig nummer åtte i motbakkeløpet "Lysebotn Opp". Det beintøffe løpet var Petter Northugs første konkurranse etter at han ble tatt for fyllekjøring i begynnelsen av mai.

– Det er det beste jeg har prestert opp her, sa en sliten Northug til pressen like etter målgang.

– Formen varierer veldig når man trener så mye som jeg gjør nå, la han til.

28-åringen jobber for tiden hardt for å få et godt nok treningsgrunnlag for å komme tilbake i verdenstoppen etter fiaskosesongen 2013/14. Ski-VM i Falun i februar er det store målet. 

– Jeg tenker på Falun stort sett hver dag. Dette blir en mesterskapsesong, og da vet man hva som gjelder. Falun er så klart høydepunktet, er skistjernen klar på. (©NTB/TV 2 Sporten)