Aalesund vant og skapte luke ned til Brann

Bodø/Glimt falt ned til kvalifiseringsplass, men har seks poengs luke til Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund 2-1 Bodø/Glimt

Aalesund tok et stort steg mot ny Tippeliga-kontrakt da de sikret tre poeng mot Bodø/Glimt i kveldens kamp.

Med seier mot Brann i neste runde, vil plassen være så godt som trygg.

– Kvaliteten på spillet var varierende. Vi falt litt for lavt på slutten og det ble ekkelt på tampen. Jeg er uansett svært fornøyd med seieren i dag, med tanke på situasjonen vi befinner oss i, sa Jan Jönsson etter kampen.

For Bodø/Glimt begynner imidlertid varsellampene å lyse. 

– Det er fjerde eller femte tapet med ett måls margin. All honnør til spillerne, som prøvde hele veien inn. Jeg kan ikke forlange mer enn det de gjorde i dag, og det er litt synd at vi ikke får et poeng for et hederlig forsøk, mente Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

I føringen etter dominerende omgang

Aalesund hadde en gyllen mulighet til å skape luke ned til nedrykksplass, og således gjøre bergenserne enda mer nervøse enn de allerede er. Bodø/Glimt, på sin side, kunne skape luke ned til Aalesund og ta et stort steg mot ny Tippeliga-kontrakt.

I førsteomgangen var det utvilsomt Aalesund som virket klart mest motivert for oppgaven. Til tross for stort spillemessig overtak, slet de imidlertid lenge med å skape de helt store sjansene.

Få minutter før pause klarte omsider Aalesund å trenge gjennom bortelagets forsvar. Etter flere misbrukte sjanser var det Michael Barrantes som til slutt fant veien til nettet. Det skjedde etter et knallhardt skudd med høyrebenet fra 18 meter. 

Bodø/Glimt hadde derimot lite annet å vise til enn et par mer eller mindre ufarlige kontringsforsøk.

Glimt våknet, men Aalesund doblet

Bodø/Glimt kunne fått umiddelbar oppreisning etter pause, men Badou klarte ikke å overliste Grytebust fra syv meter. Avslutningen gikk rett på Aalesunds keeper, og hjemmelaget beholdt ledelsen.

Det samme skjedde noen få minutter senere, men denne gangen fra lengre hold og med betydelig mer kraft. Grytebust fikk klarert Badous knallharde skudd til corner - med et nødskrik.

Aalesund overlevde stormløpet, og kvarteret etter pause satte Leke James inn 2-0-målet for hjemmelaget.

Et selvmål fra Sten Grytebust skapte ny spenning åtte minutter før slutt, men Aalesund klarte å holde unna og sikre de tre poengene.

Med bedre målforskjell enn Bodø/Glimt, ligger Aalesund nå på trygg plass. Avstanden fra kvalifisering til nedrykk er nå seks poeng.

Til helgen venter Brann - Aalesund, en kamp som langt på vei kan sende Brann til førstedivisjon.