Ringreven Hoff berget ett poeng mot serielederen

Molde scoret først, men jubelen stilnet raskt. Bare to minutter etter Chima Chukwus scoring utlignet Espen Hoff for vertene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Molde 1-1

Se begge målene øverst!

Det skulle ta 72 minutter før det ble scoring i Kristiansand.

Daniel Chima Chukwu ga Molde ledelsen, men bare to minutter etter dukket Espen Hoff opp og satte inn 1-1, som også ble sluttresultatet.

Mjelde: – Uavgjort er ikke ille
– Jeg er fornøyd, spesielt med tanke på 1. omgang fordi Molde da har noen store sjanser. Men i 2. omgang synes jeg at det er vi som er det beste laget, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

– Jeg er veldig stolt over at guttene står på i dag og at vi får med oss dette poenget i dag.

Se intervjuet med Mons Ivar Mjelde nederst!

Skullerud: – Mellomfornøyd
Molde-trener Tor Ole Skullerud var ikke veldig fornøyd med det han så fra sidelinjen.

– Jeg er veldig mellomfornøyd. Jeg synes vi skulle hatt med oss tre poeng herfra i dag, men vi scorer ikke på sjansene våre. Vi skaper nok sjanser, sier Skullerud til TV 2.

Se hele intervjuet med Skullerud nederst!

Jevn åpning
Det var underdog Start som kom best i gang på Sør Arena. Bare etter to minutters spill, spilte gultrøyene seg til et hjørnespark og etter litt frem og tilbake inne i feltet headet venstreback Rolf Daniel Vikstøl ballen like over mål.

Da corneren ble slått fra tidligere Molde-spiller Zlatko Tripic gikk stopper Vegard Forren i bakken med det som så ut som en kneskade. Men stopperen kom seg etter hvert på beina igjen og kunne fortsette kampen.

Etter Starts sjanse helt i starten, byttet de to lagene på å styre spillet, men etter hvert tok de suverene Tippeliga-lederne mer og mer over. De blåkledde presset hjemmelaget bakover på banen, og like før kvarteret var unnagjort i Kristiansand kunne Etzaz Hussain sendt gjestene i føringen, men volleyen fra 21-åringen ble blokkert.

Lind kunne sendt hjemmefansen til himmels
Da kampen nærmet seg halvtimen spilt, etter et par små Start-sjanser og et par litt større Molde-sjanser lå det i luften at det snart skulle scores mål. Blant annet gikk en forsøk fra unge Eirik Hestad i stolpen bak Start-keeper Håkon Opdal.

1. omgangs siste kvarter var svært Molde-dominert, men like før hvilen kunne sterke Alexander Lind sendt Tigerberget til himmels. Espen Hoff slo inn fra høyre, Lind fikk headet, men en våken Ørjan Nyland i Molde-buret fikk slått til corner.

Opdal i pausen: – Vi må skjerpe oss
– Vi kontrollerer kampen, men sliter med å sette ballen i mål, sa Molde-keeperen til C More i pausen.

Start-keeper Håkon Opdal innrømmet at det var Molde som hadde kommer best i gang.

– Det er dem som har overtaket. De får spille for fritt og vi må skjerpe oss, sa oddingen.

Start mer på hugget etter hvilen
Hva «Monsamjelden» hadde sagt til Start-spillerne i pausen vites ikke, men Zlatko Tripic og co var i hvert fall mye mer på hugget enn det de hadde vært før pause.

Spillet jevnet seg ut, og i det 57. minuttet kunne en feilpasning fra landslagsstopper Vegard Forren blitt skjebnesvanger, men Molde fikk til slutt klarert Espen Hoffs forsøk.

Tross et par gode forsøk fra henholdsvis hjemmelagets Zlatko Tripic og bortelagets Daniel Chima Chukwu, rotet begge lag en del, og da kampuret nærmet seg 70 minutter stod det fortsatt 0-0.

To mål på to minutter
Etter hvert falt Start litt mer bakpå, og etter å ha trillet ball i et par minutter løftet høyreback Martin Linnes ballen inn i feltet, der Chima Chukwu headet inn sin 5. Tippeliga-scoring for året.

Men Molde-jubelen skulle raskt stilne. For bare to små minutter etter at Chima Chukwu hadde nettet, smalt det i den andre enden. Ernest Asante slo et nydelig innlegg, som til slutt endte opp på bakerste stolpe. Der dukket ringreven Espen Hoff opp og curlet inn hjemmelagets utligning i det kort hjørnet. Dermed var lagene like langt!

Redning på streken
Det siste kvarteret hadde begge lag sine sjanser, men Molde hadde nok dens største. Finske Joona Toivio fikk hodet på en Molde-corner, og med en Håkon Opdal på bærtur, var det bare flaks som gjorde at Espen Børufsen fikk reddet på streken.

De siste minuttene hadde serieleder Molde ballen, men de mange pasningene førte aldri til sjanser og da også naturlig nok ingen mål. Dermed endte det 1-1 i pøsregnet på Sør Arena.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Start:
Opdal, Nouri, Andersen, Acosta, Vikstøl, Tripic, Owello, Paniagua, Børufsen, Hoff, Lind.
Molde:
 Nyland, Linnes, Toivio, Forren, Gabrielsen, Moström, E. Hestad, Hussain, Elyounoussi, Gulbrandsen, Chukwu.