Johnsen, Jensen og Shala sendte Odd forbi Godset på tabellen

Ingen Nordlie-magi da Sandnes Ulf gikk på sitt sjette strake tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Sandnes Ulf 3-1

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Etter en målløs 1. omgang sendte Fredrik Midtsjø gjestene i ledelsen på Skagerak Arena.

Men etter Frode Johnsens første Tippeliga-scoring på over tre måneder, et velplassert skudd fra 19 år yngre Fredrik Oldrup Jensen og et enda mer velplassert skudd fra innbytter Herolind Shala stod det 3-1 i Skien.

Snytt for straffespark?
Frode Johnsen skulle mest sannsynlig fått straffespark allerede etter seks minutter, da han ble felt inne i Ulfs 16-meter. Men Dommer Espen Berntsen vinket spillet videre til store protester fra hjemmelagets supportere.

Tom Nordlie uttalte før kampen at Sandens Ulf kom til å stå høyt for å unngå at Odd fikk overtaket. En høy forsvarslinje førte til at det var hjemmelaget som var hvassest på kontringer, uten at det resulterte i de helt store sjansene.

Samuelsen burde gitt Odd ledelsen
Sandens Ulf på sin side, satset tungt på dødballer og lange innkast, men heller ikke det ble det uttelling av, og da kampen nærmet seg halvtimens spilt stod det fortsatt 0-0 i Skien.

Jone Samuelsen fikk i det 30. minuttet en stor mulighet til å skape jubel på Skagerak, men 30-åringen greide ikke å få stokket beina på innlegget fra venstreback Thomas Grøgaard.

Like før pause kunne Samuelsen igjen gitt Odd ledelsen, men stupheadingen fra løpsmaskinen gikk like til side for mål.

Utlignet med sin første scoring på over tre måneder
Like etter pause var det derimot Sandnes Ulf som først skulle få hull på byllen. Odd-keeper André Hansen ga retur på et skudd, Midtsjø fikk ballen, og hadde få problemer med å sett inn 1-0 til bortelaget.

Men det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget revansjerte seg. Og med sitt første Tippeliga-mål på over tre måneder utlignet evigunge Frode Johnsen til 1-1.

Etter 40-åringens utligning handlet det meste om Odd, og både Nordkvelle, Ole Jørgen Halvorsen og Frode Johnsen kunne sendt hjemmelaget i føringen.

Oldrup Jensen med pen scoring
25 minutter før slutt greide ikke Tom Nordlies gutter å stå imot lenger. Unge Fredrik Oldrup Jensen dro seg innover i banen og plasserte ballen i fra snaue 18 meter. Dermed stod det 2-1 i Skien og de 5.500 tilskuerne på Skagerak kunne endelig juble for Odd-ledelse.

Like før slutt klinket innbytter Herolind Shala inn 3-1 og kampen var i realiteten avgjort.

Da dommer Berntsen blåste av kampen, hadde Odd vunnet 2-1 og skaffet seg tre svært viktige poeng i kampen om en topplassering i årets Tippeliga.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Odd: Hansen, Hurme, Bergan, Hagen, Grøgaard, Samuelsen, Jensen, Nordkvelle, Halvorsen, Johnsen, Bentley.
Sandnes Ulf: Haldórsson, Aanestad, Dacamps, Frejd, Tønne, Jaiteh, Furebotn, Raskaj, Midtsjø, Langås, Helle.