MÅ TRENE SEG OPP: Robin van Persie har fått beskjed om at han ikke får spille kamp før han er kommet i form etter ferien. (AP Photo/Manu Fernandez)
MÅ TRENE SEG OPP: Robin van Persie har fått beskjed om at han ikke får spille kamp før han er kommet i form etter ferien. (AP Photo/Manu Fernandez)

Van Gaal vraker van Persie i feriemodus

Nederlenderen får ikke spille åpningskampen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robin van Persie har hatt ferie siden han tok bronsemedalje med Nederland under årets VM-slutttspill i Brasil.

Første trening på mandag
Nederlenderen er ventet å være tilbake på treningsfeltet på mandag, men er ikke aktuell for klubbens siste treningskamp mot Valencia.

For en som derimot ikke tok seg tid til ferie etter bronsemedaljen er Louis van Gaal. United-sjefen sier nå at van Persie heller ikke vil være aktuell når laget sesongåpner hjemme mot Swansea. Det melder Sky Sports.

– Robin vil begynne å trene på mandag, men vil ikke spille mot Valencia. Han er heller ikke aktuell for den første kampen i Premier League, sier han.

Van Gaal er helt klar på at stjernespissen har for lite trening i kroppen til å begynne å spille kamper.

– Når en spiller har vært på ferie i tre uker er han nødt til å trene. Jeg beklager, men Robin trenger et fullt treningsapparat i ryggen før han begynner å spille igjen.

– Får ikke spille i den formen han er i nå
Han skjønner at folk vil være kritiske til avgjørelsen, men mener det er det eneste riktige å gjøre.

– Folk kan gjerne kritisere meg, men jeg vet hvordan man håndterer spillere som har vært på ferie i tre uker. Forhåpentligvis vil han komme i form fort, men slik som det er nå så kommer han ikke til å spille, sier han og legger til:

– Robin ønsker å spille alle kampene, det vet jeg, men det vil også de andre 30 spillerne i troppen.