Drita full lastebilsjåfør raste videre på bare felgene 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i hviterussiske Hrodna voblast, rett ved grensen til Polen og Litauen, har publisert denne videoen som nå går som en farsott på russiskspråklige nettsteder. 

Sjåføren som satt bak rattet blir neppe tatt på med silkehansker av landets påtalemyndigheter, etter å ha nektet å stoppe for hviterussisk politi søndag 27. juli. Dermed var biljakten også et faktum.

En av politibilene var utrustet med to kamera: Ett på dashbordet og ett som filmet de to betjentene etter hvert som de ble mer og mer desperate.

At ikke liv gikk tapt er nemlig et under etter det som fortoner seg som den reneste actionfilmen.

  • Se hele klippet som hviterussiske myndigheter har offentliggjort øverst i artikkelen!

Før bilen til slutt stanser etter 150 kilometer, kolliderer den ravende fulle sjåføren inn i flere andre biler. For å ikke bli knust av en vinglende tilhenger, må politiet også holde seg bak. 

Etterhvert innser politiet at det ikke er annet håp enn å skyte dekkene på den monstrøse doningen som dundrer avgårde i rundt 80 km/t. Bildene viser hvordan politibetjentene åpner bildørene sine og henger ut av vinduet med våpen:

Til sammen 80 (!) skudd ble løsnet mens lastebilen dundret videre, til slutt bare på felgene slik at gnistene sprutet!

Det som fikk en slutt på biljakten var et velrettet skudd mot drivstofftanken. Da fartøyet begynte å lekke drivstoff, var det bare et spørsmål om tid før den livsfarlige sjåføren kunne få håndjern på.

– Mannen var påvirket av alkohol, sier påtalemyndigheten til lokale medier.